"Do 24 hodin jsem mohl být mrtvý,“ prozradil o sobě zpěvák.

Závislost Robbieho Williamse na drogách se před několika lety dostala do stádia, ve kterém šlo o život. K problémům s alkoholem a drogami se přidala ještě závislost na lécích na předpis, jako jsou prášky proti bolesti a antidepresiva.

„Dostal jsem se do stádia, ve kterém je vám jedno, jestli žijete nebo jste mrtvý, protože přesně tam vás to dostane. Nebylo to nejlepší období mého života. Anna Nicole Smith zemřela kvůli práškům, Michael Jackson a Heath Ledger taky. Mohl jsem k nim patřit,“ prozradila americká hudební hvězda deníku The Sun.

Na odvykací léčbu se rozhodl zpěvák nastoupit v den svých 33. narozenin, v roce 2007. Kromě Vicodinu, který zřejmě zapříčinil také smrt Michaela Jacksona, bral Williams také Adderall, speed, extázi, kokain, LSD a heroin. Byly to ale léky na předpis, které ho málem připravily o život.

Také o nich zpívá ve své písni s příznačným názvem Good doctor. V textu popisuje návštěvu lékaře, kterého se snaží přesvědčit, aby mu dal léky na předpis. Podle písně by byl vděčný za Vicodin, Adderall, xanax, kodein, morfin, opium nebo metadon.