„Tohle se mě opravdu velmi dotklo. Ponížilo mě to. Všechno ale musí stejně jednou skončit,“ přiznal Blesku Boček důvod svého odchodu. Doktor každý rok jezdil s dětmi postiženými zrádnou leukémií a nádorovými onemocněními na ozdravné pobyty k moři pod záštitou Kapky. Letos s ním bylo 60 dětí 14 dnů v Turecku. A přestože si na pobyt sehnal sponzorských 750 tisíc korun sám, Kapka ho osočila, že si udělal dovolenou za její peníze.

„Pavel byl z toho hodně špatnej. Ponížilo ho to a rozhodl se, že končí. On ale už delší dobu cítil nesoulad mezi ním a ředitelkou nadace Elen Švarcovou,“ svěřil Blesku člověk blízký Kapce. Boček ale tyto informace už komentovat odmítá. „Prostě jsem odešel, ale Kapce přeju to nejlepší, vždyť je to moje dítě,“ odvětil doktor, který nadaci spoluzakládal.

409042:gallery:true:true

 

A co kamarádka Vendula? Zastala se ho jako prezidentka, a tedy nejvyšší orgán, který má pod sebou i ředitelku? Boček se chvilku odmlčel a odpověděl vyhýbavě: „Vendulu mám stále rád a přeju jí štěstí a zdraví.“ V Kapce skončil, ale končí tak i ozdravné pobyty dětí? „To bych moc nerad. Rodiče těch dětí mi často píší, že to byly jejich nejhezčí prázdniny. A to si, myslím, těžce nemocné děti víc než zaslouží,“ sdělil Boček.