Lékaři motolské nemocnice, kteří mu před deseti týdny znovu operovali míchu, teď vynesli další krutý ortel: rukama pohne až za 8 let.

Zprávu přinesl server Novinky.cz. Stav Martina Zacha nadále zůstává velmi vážný, stále leží na jednotce intenzivní péče v pražské motolské nemocnici, kam byl v polovině září převezen vrtulníkem z Hradce Králové.

Navzdory těmto neveselým zprávám Martin nepropadá depresi a statečně bojuje s krutým osudem. "Doslova rodičům řekl, že jednou se na nohy postaví. Je neuvěřitelné, jaký je bojovník," uvedl zdroj serveru Novinky.

Fotogalerie
5 fotografií

V Motole se má na další léčbě Muže roku 2009 podílet specialista na léčení pacientů s poraněním míchy. Vzhledem k jeho současnému stavu mu lékaři naději na to, že bude opět chodit, nedávají. Rukama bude Zach hýbat možná za 5 až 8 let, stále má totiž cit v ramenou a loktech.

K osudnému úrazu došlo hned druhý den po soutěži Muž roku, když Martin Zach skákal z můstku na lyžích ve Vrchlabí do rybníku Kačák a místo do vyhloubené tůně dopadl na mělčinu.

Rodiče Muže roku odmítli sbírku na ochrnutého syna. Více zde!