Zákrok trval necelou hodinu a Ivetu poté převezli na jednotku intenzivní péče. Nejvíce si oddychnul Ivetin manžel Jiří Pomeje. "Jsem šťastný! Iveta je snad z nejhoršího venku," svěřil se Blesk.cz.

Zpěvačka se probudila z anestezie okolo půl druhé a hned se ptala po synovi, který ji naposledy navštívil den před operací. "Chci vidět Artura," údajně řekla.

Iveta si ještě pár dní poleží v podolské nemocnici a pak bude převezena zpět na soukromou kliniku GHC.

Přišla Iveta o vaječník? Bude mít ještě děti? Více informací v pátečním vydání Blesku

Dnešní operace osmicentimetrové cysty mohla totiž skončit odebráním jednoho Ivetina vaječníku. "Musela jsem podepsat, že s tím souhlasím. Pan doktor mě ale ubezpečil, že i s jedním vaječníkem mohu otěhotnět," řekla Blesk.cz Bartošová.

Vzhledem k tomu, že vývoj zpěvaččina zdravotního stavu je nejasný, v muzikálu Děti ráje zpěvačce hledají další alternaci. K operaci se Bartošová rozhodla právě kvůli zkouškám v muzikálu. Lékař jí totiž sdělil, že by jí cysta mohla samovolně prasknout a krvácela by do dutiny břišní.

Ivetu operoval specialista na cysty MUDr. Jan Drahoňovský. „Věřím, že mě doktoři pustí v sobotu, abych mohla příští týden zkoušky muzikálu aspoň sledovat,“ svěřila Iveta Blesku.

Iveta Bartošová měla odehrát všechna představení, v nichž budou také Sagvan Tofi a Lukáš Vaculík. „Je to zhruba čtyřicet procent. Ostatní má hrát Míša Nosková,“ řekla Blesku mluvčí muzikálu Kristýna Horáčková.

Produkce ovšem pomalu ztrácí důvěru v to, že tomu tak skutečně bude. „Pravda je, že jsme na Ivetinu roli oslovili ještě Terezu Pergnerovou, ta ale odmítla. Ohlížíme se i po jiných zpěvačkách. Vzhledem k tomu, že dáváme prostor mnoha mladým tvářím, nemusí jít vyloženě o známou osobnost,“ dodala.

„Nebereme to tak, že další zpěvačka by byla náhradou za Ivetu, ale prostě třetí alternace. Tolik jich je i na roli Sagvana Tofiho,“ upřesnila Horáčková. „Možná jsme naivní, ale věříme tomu, že Iveta v muzikálu hrát bude,“ shodují se členové realizačního týmu.

Fotogalerie
5 fotografií