Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dominiku Neffovou (3) bude opatrovat strýc

Autor: rvs, puk, brum - 
6. října 2009
12:12

Tříletou Dominiku Neffovou, jejíž maminku Irenu (28) loni v únoru zavraždil manžel Robert Neff-Novák, dostal do opatrovnictví bratr zavražděné, fotograf David Neff (39).

Soud na Praze 5 rozhodl o zbavení Nováka rodičovských práv. Jednání trvalo jen několik minut. Sám Novák se k soudu nedostavil. "Byl vyslechnut prostřednictvím dožádání u Okresního soudu v Jablonci nad Nisou, kde je ve výkonu trestu," řekl pro Blesk.cz právník rodiny Jan Mejzlík. Novák s osvojením práv souhlasil a osobní účasti u právního jednání se výslovně vzdal.

V tak hladký průběh a pozitivní výsledek nikdo z Neffovy rodiny ani nedoufal. Obávali se, že Novák bude dělat potíže. "Když to dobře dopadne, chceme na celýho Nováka rychle zapomenout," řekl před soudem otec zavražděné Ireny, spisovatel Ondřej Neff.

Vražda Ireny Neffové: Průběh případu

23. února 2008: Robert Neff-Novák uškrtil při hádce svou ženu Irenu elektrickou šňůrou od videa.

Noc z 24. na 25. února 2008: Robert Neff zakopal tělo své ženy nedaleko Rudné u Prahy. Její osobní věci hodil v igelitové tašce do Vltavy.

25. února 2008: Novák oznámil na policii, že pohřešuje manželku a matku své tehdy osmnáctiměsíční dcerky Dominiky. "Z domova odešla v neděli ráno. Šla si zacvičit do fitka. Nevrátila se, nemám o ní žádné zprávy," líčil policistům. Zároveň požádal svého tchána, spisovatele Ondřeje Neffa, aby mu pomohl umístit na internet prosbu o pomoc při hledání Ireny.

13. března 2008: Policie zatkla Roberta Neffa-Nováka ve vile na Praze 5 kvůli podezření z vraždy Ireny Neffové. Pod tíhou důkazů se činu se Novák přiznal. Policejní komisař ho obvinil z vraždy a podal návrh na uvalení vazby. Vrah policistům ukázal i místo, kde zavražděnou Irenu zakopal a kde u Radotína zahodil její osobní věci do Vltavy.

19. března 2008: Za účasti členů rodiny a nejbližších přátel se v Malé obřadní síni v Motole uskutečnilo poslední rozloučení s Irenou Neffovou.

28. května 2008: V domě rodiny Neffových se uskutečnila rekonstrukce vraždy, při které Novák policii ukazoval, jak Irenu nejdříve škrtil zezadu rukou a pak hrůzné dílo dokončil elektrickým kabelem.

9. října 2008: Soud poslal Neffa-Nováka na 13 let do vězení za vraždu.


Čtěte také: Rozhovor s vrahem Robertem Neffem-Novákem z vazební věznice v Ruzyni >>

zirafa ( 7. října 2009 15:38 )

http://www.mysulinda.estranky.cz/stranka/o-mysi tady jako Martinka Třešňáková. Je tu odkaz na http://mysulinda.rajce.idnes.cz/Velikonoce_OKNA/ - a tady jako Petra Kučerová asi schíza.....

gogo ( 6. října 2009 22:17 )

samolibého spisovatele Nefa včetně zavražděné dcery a jejího vraždícího manžela je více než diskutabilní ....

tarantuletarantule ( 6. října 2009 21:47 )

Naprosto souhlasím.

tarantuletarantule ( 6. října 2009 21:46 )

dej si na seznamu její nick a uvidíš kdo to je. Ale je fakt že jsem si docela dost dlouho taky myslela že je to chlap i tak o sobě mluvil(a). Víš co? Možná je pravda někde jinde. Je to prostě monstrum

marekmusil ( 6. října 2009 19:12 )

http://tojesila.cz/ na techlech strankach se pise, ze zpevacka Lucie Bila je tehotna s cernochem !! maj i foto !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání