Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Fischer pozval šéfy stran k jednání o volbách

ilustrační foto
ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, rvs - 
5. října 2009
16:14

Premiér Jan Fischer pozval na pátek lídry stran, jejichž poslanci podpořili úsporný balíček ministra financí Eduarda Janoty, na schůzku o mandátu vlády do voleb v roce 2010.

S prioritami doplněného mandátu vlády chce Fischer seznámit také Poslaneckou sněmovnu, a to v době, kdy bude projednávat rozpočet na příští rok, tedy přibližně 20. října.

Pondělní schůzky, kterou na podobné téma svolává předseda ODS Mirek Topolánek, se Fischer nezúčastní. Své rozhodnutí nepřijít dnes zdůvodnil stejně jako na konci minulého týdne - bez účasti předsedy ČSSD Jiřího Paroubka není jasný výsledek dnešního jednání. Na schůzku dnes nepřijde ani předseda Strany zelených Ondřej Liška, vedle Topolánka se jí zúčastní pouze lídři KDU-ČSL a TOP 09 Cyril Svoboda a Karel Schwarzenberg.

"Rád bych slyšel stanoviska jednotlivých politických stran," vysvětlil Fischer. Sám chce lídry stran seznámit s prioritami, u nichž on sám považuje za nutné, aby se na ně vláda soustředila. Věří, že páteční schůzka nebude poslední a rozhovory budou pokračovat.

Pro takzvaný Janotův balíček nehlasovali na konci září ve sněmovně jen poslanci KSČM. S legislativními změnami, které snižují schodek rozpočtu v příštím roce pod 165 miliard korun, vláda nepřímo spojila svůj další osud.

Premiér připustil, že v pátek si "otestuje stanoviska stran" k personálním změnám ve své vládě. "Nepředpokládám, že bychom v pátek odcházeli s personální rekonfigurací vlády," dodal. Například ODS velmi tvrdě žádá odchod ministra vnitra Martina Peciny, hrozí i možným stažením ministrů, které do úřednické vlády nominovala.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bobina ( 5. října 2009 16:29 )

a Topolánek se asi už úplně zbláznil. jeho nátlak je naprosto neadekvátní,je vidět,že je podělaný strachy aby se nevyvalila špína z kanálů. Cítí,že popularita jde do řřitě a tak se snaží zachraňovat reputaci. Jenže to by mu nesměli radit takoví borci jako je Langer,Bendl,Vondra ,Dalík a vodrážka! To je tedy cuk k pohledání. Když je vidím seřazené a toho slizkého lháře Bendla jak mu pokaždé dýchá na zátylek,tak je mi z nich už nevolno. Nevolit je je jediná šance!Janota dělá co může,byť se to opět podepíše zase jen na těch dole!Kde není vůle,není ani výsledek. Politici si to své jisté ochrání vždycky: NEVOLIT JE JE JEDINÁ CESTA JAK JE ODSTAVIT!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa