„Ví to jen rodina,“ dodává. Tají, co jí je. Ale tomu, že by se nakazila nějakou infekcí (třeba na své pondělní posvatební párty), se brání. „Ne, bacil to tedy není,“ popřela.

Vendula ještě v pondělí slavila na pražském botelu Admirál jako utržená ze řetězu až do ranních hodin. Tančila jako o život na hity Michala Davida a vypalovačky, které pouštěl do éteru diskžokej Martin Hrdinka. Kouřila jednu cigaretu za druhou a v jejích rukou se vystřídalo hned několik typů skleniček. Na botelu společně s manželem Patrikem Aušem také přespala. Nic nenasvědčovalo problémům, které ji dva dny poté postihly.

Čtěte také:

Svobodová: Za fotky ze svatby chtěla půl milionu! >>
Svatební hostina Svobodové: Vendula přišla naštvaná! >>

Podle informací Nedělního Blesku ji právě ve středu čekalo vyšetření u lékaře. Jaké? To nikdo nechce říct! Jisté je to, že ještě ten den Vendula ulehla.
Dokonce není schopna ani telefonovat a píše jenom esemesky. „Je mi fakt blbě, zavolejte až v pondělí odpoledne,“ sdělila Nedělnímu Blesku. Přesnější informace o zdravotním stavu odmítá sdělit. „Ví to jen rodina. Raději už nikomu nic neříkám,“ napsala zprávu na mobil. Že by po jejích nekonkrétních slovech mohly následovat spekulace o tajemné nemoci, si nepřipouští.

Na banální nachlazení, které mohlo způsobit to, že po botelu pobíhala bosá, to rozhodně nevypadá. A pro tentokrát zřejmě ani na končetinu v sádře, na což je prezidentka Kapky naděje kvůli křehkých kostem zvyklá.

Jednou z eventualit toho, že se cítí tak špatně, mohou být následky hormonální léčby, kterou podstoupila, aby se jim s manželem podařilo zplodit vytoužené děťátko. „Miminko chceme. Kluka už máme, tak bych si přál holčičku,“ říká Patrik, který se stal synovi Venduly Jakubovi jediným tátou, kterého poznal.