Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

"Lisabon" v Irsku jasně prošel, teď rozhodne Klaus!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: oj, Eva Hofrichterová - 
3. října 2009
18:01

AKTUALIZOVÁNO: Irové ve druhém referendu rozhodovali o osudu Lisabonské smlouvy. Podle konečných oficiálních výsledků pátečního referenda schválili Irové lisabonskou smlouvu poměrem 2:1 . Václav Klaus je zklamán!

Už brzy to možná Evropské unii opět osladíme! Irové totiž v pátečním referendu řekli ano Lisabonské smlouvě. Brusel tak už čeká jen na to, až ji schválí Polsko a Česko. Jenže... Prezident Václav Klaus s jejím podpisem rozhodně pospíchat nebude.

Výsledek druhého irského referenda s napětím očekávala celá EU. V tom prvním totiž loni Irové smlouvu odmítli. Polský prezident Lech Kaczyński už prohlásil, že ji podepíše co nejdříve.

Naproti tomu velký odpůrce smlouvy Klaus s podpisem váhá. Už avizoval, že dokud nepadne rozhodnutí Ústavního soudu o souladu Lisabonu s českou ústavou, podepsat ji ani nemůže.

V Bruselu proto mají strach, aby Česko nakonec ratifikaci nepoložilo. Švédský premiér Fredrik Reinfeldt, jehož země nyní předsedá EU, už si proto ve středu pozval premiéra Jana Fischera.

 

 

james ( 14. října 2009 15:52 )

Vážení spoluobčané! Vědom si neblahých zkušeností našeho národa, zejména z druhé světové války, zanechávám vám odkaz, ve kterém vás varuji před možnými pozdějšími požadavky za znovuosídlení našeho pohraničí sudetskými Němci, kteří byli po právu na základě mých dekretů z naší republiky odsunuti. Může se stát, že mé dekrety, vydané z rozhodnutí vítězných mocností druhé světové války, budou odstupem času revanšisty prohlášeny za neplatné. Může se stát, tak jako v minulosti, že se najdou ,,Češi vlastenci", kteří se budou Sudetským Němcům za jejich odsun omlouvat, a že budou nakloněni jejich návratu. Nenechte se oklamat a jejich návratu nedopusťte. Hitlerové odcházejí, avšak snaha o ovládnutí Evropy Německem zůstane. Mohou se najít vlastizrádci, kteří budou opět usilovat o odtržení Slovenska od České republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního presidenta Československé republiky T.G.Masaryka a jeho spoluzakladatele M.R. Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národů. Nezapomeňte, že mé dekrety se týkají i potrestání vlastizrádců, že mají trvalou platnost a potrestejte všechny případné vlastizrádce, ať je to kdokoliv a v kterékoliv době. Váš Dr.Edvard Beneš Praha, květen 1947

james ( 5. října 2009 23:15 )

To horování pro EU mě připomíná dobu,kdy se takto plamenně horovalo pro SSSR - náš vzor. Mnozí neví, o čem mluví,ale mají plná ústa EU, správné cesty a přitom LS ani nečetli.Ti budou naši "národní vůdci".

drobek ( 3. října 2009 19:56 )

Zdar gogo,tentokrát si dovolím nesouhlasit.Je to určité oezení,ale en k dobru obyč lidí.Modří ptáci už nebudou moci beztrestně rozkrádat naše daně.Klaunovi zase vadí,že by ho někdo mohl poučit co může a nemůže.Ješita by utrpěl ránu na egu

horkkafe ( 3. října 2009 18:56 )

hlavně si s tím moc nelámej hlavu, vono je totiž jedno co uděláš, opak si myslíš jen ty !!!

valdis ( 3. října 2009 18:54 )

Článek mohl napsat jenom idiot!!

Zobrazit celou diskusi