Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Martinka (8): Za rakví šlo 16 družiček

Žákyni druhé třídy provázelo na poslední cestě 16 družiček
Žákyni druhé třídy provázelo na poslední cestě 16 družiček  (Autor: Blesk - Slávka Červená)
Autor: Slávka Červená - 
3. října 2009
05:00

Jak tiše žila, tak tiše odešla. Tato slova stála na smutečním parte malé Martinky (8), která o víkendu tragicky zahynula. Převrátila se na ni čtyřkolka, kterou řídil její opilý majitel.

A v tichosti, jen s modlitbami se s ní včera loučili v kostele její nejbližší a spolužáci.

Nikomu nebylo do řeči. Lidé jen kroutili hlavami a opakovali – je to strašné neštěstí. Zbytečná smrt! „Každé slovo je slabé,“ pronesl pan farář.

„Celá ulice, kde rodina bydlí, to prožívá. Zahalila se do smutku. Všichni drží pospolu. Je to emotivní záležitost a těžce to neseme,“ řekl jeden ze sousedů. „Otřáslo to tu každým. Už se proslýchá, že se to zamete po koberec,“ řekl další muž na pohřbu. Rodiče dcerky přijali o víkendu pozvání na ranč na steaky. Podnikatel (58) z Vlachovic, který nadýchal 1,66 promile, tam vozil přítomné v americké čtyřkolce. Když vezl pět dětí, v kopci se stroj začal převracet dozadu. Všichni stačili vyskočit, kromě malé žačky Martinky. Dívenka utrpěla zranění, kterým podlehla.

Osudná čtyřkolka Osudná čtyřkolka | Blesk - Slávka Červená

„Nechci to komentovat. Tragédie ovlivní obě rodiny. Je to o to horší, že se všichni znají a rodiče té malé tam byli,“ řekla mladá žena na pohřbu. „Já to odsuzuju. Podnikatelé si myslí, že vše mohou. Když chlastal, neměl nikoho vozit, i když to bylo v soukromém areálu a říká se, že rodiče s malou tam přijeli později a chtěli se svézt,“ konstatoval další muž.

Holčičku doprovázelo na její poslední cestě 16 družiček. Mnohé z nich byly její spolužačky. Martinka se už nedočkala třetího sourozence, kterého její nebohá maminka čeká každým dnem.

axcent ( 3. října 2009 17:42 )

http://tojesila.cz/ tady na tom webu pisou ze lucie bila je tehotna !!

pasadena ( 3. října 2009 09:34 )

aby me takové strašné neštěstí nikdy nepotkalo.Neumím si představit co v té neštastné rodině ted prožívají.Opravdu je lituju z celého srdce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání