Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zázrak na Sumatře: Z trosek vyprostili živou dívku (21)!

Záchranáři vynášejí ze sutin studentku Sari
Záchranáři vynášejí ze sutin studentku Sari  (Autor: Reuters)
Autor: INT, ČTK, so - 
3. října 2009
05:00

I v pekle se občas dějí zázraky! Studentka Sari (21) byla vyproštěna z trosek zřícené vysoké školy v indonéském Padangu, kde strávila neskutečných 40 hodin.

Měla větší štěstí než tisíce dalších, kteří zůstávají po ničivém zemětřesení na ostrově Sumatra pohřešováni. Spolu se Sari zachránili ještě jednu živou ženu, učitelku, která v troskách strávila také více než 40 hodin.

Všude kolem záchranáři slyší volat o pomoc lidi, kteří jsou uvězněni pod troskami zřícených budov. Sari (21), posluchačka druhého ročníku angličtiny, byla při vědomí, když ji záchranáři vyprostili z trosek školy, do nichž museli vyvrtat díru, aby se k ní dostali. „Je v pořádku, při vědomí a nemá žádná život ohrožující zranění,“ řekla zdravotní sestra z nemocnice, kam byla dívka převezena.

Záchranáři zaznamenali přítomnost živých lidí také pod troskami třípodlažního hotelu Ambacang, který zemětřesení změnilo v hromadu pokroucených ocelových nosníků, kusů betonu a cihel. „Slyšeli jsme hlasy z trosek, ale když se na tu spoušť podíváte, pochopíte, jak nesmírně těžké je pro nás ty lidi vyprostit,“ říká mluvčí záchranářů.

Smrt je ale v Padangu všudypřítomná. Mrtvá těla jsou vyrovnána v nemocnici. Vzduch každou chvíli prořízne kvílení sirény sanitky. Lidské ostatky se v tropickém horku rozkládají. Hovoří se o 1100 mrtvých.

Samoané se postupně vrací do zdevastovaných domovů

Na tichomořském souostroví Samoa se stále pohřešují po ničivé vlně tsunami dva Češi. Počet obětí už vyšplhal k číslu 200. Tropický ráj ale už mezitím postihly další otřesy půdy. Záplavová vlna naštěstí tentokrát nepřišla.

Více o ničivém zemětřesení čtěte zde!

marekmusil ( 3. října 2009 17:46 )

http://tojesila.cz/ podle teto stranky je lucie bila tehotna !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání