Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hořící kamion zastavil dopravu v Praze

Autor: ČTK, šim - 
1. října 2009
13:06

Doprava na pražské Jižní spojce od časného rána kolabovala kvůli nehodě kamionu ve Švehlově ulici.

Nákladní vůz v nízkém podjezdu železniční trati strhl troleje, dopravu řídili policisté. Švehlovu ulici technici zprůjezdnili po sedmi hodinách zhruba v 11:30, řekl pracovník dopravního informačního centra.


Nehoda od rána značně zkomplikovala pražskou dopravu, Jižní spojka podle dispečera ráno připomínala parkoviště, nikoli komunikaci. Dopravu museli řídit policisté, postupně se kolony začaly rozjíždět, řekl dispečer. Havárie způsobila také zpoždění MHD, podjezdem nemohly projíždět tramvaje, zavedena proto byla náhradní autobusová doprava.

Dispečer dodal, že kolem poledne se pomalu popojíždějící kolony tvořily pouze na magistrále ve Wilsonově ulici, v ulicích Ječná a Resslova. Stupeň pět, tedy stojící kolony, byl v té době pouze v celé Korunovační ulici od náměstí Pod Kaštany.

Původně panovaly obavy, zda havarovaný kamion nenarušil statiku železničního mostu. To ale první prohlídka statika téměř vyloučila, řekl mluvčí Správy železniční dopravní cesty Pavel Halla. "Ještě tam pošleme mostní specialisty," dodal Halla.

Kamion ve Švehlově ulici havaroval kolem 04:30, kvůli strženým trolejím začal hořet, řekl mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

Další nehoda kamionu se ráno stala v ulici Nad Zlíchovem. Hasiči zde podle Pernici museli vyprostit z podjezdu Avii. Nákladní automobil zcela zablokoval dopravu, což se nelíbilo místním obyvatelům. Pernica řekl, že hasiči si na pomoc před rozvášněnými řidiči museli zavolat policii. Okamžitě po odstranění nehody se na místě navíc střetla dvě osobní vozidla, dodal.

unius ( 1. října 2009 21:26 )

cau lidi, mrknete na tenhle clanek !! http://tojesila.cz/cz/s16/KAUZA-TOSKANA/c1596-Pujcena-lod-Pershing-64/n2195-Kolik-Topolanek-utratil- za-pronajem-Pershingu-64-se-asi

drmola ( 1. října 2009 12:52 )

Podle pracovníka dopravního informačního centra tam havaroval kamion, který převážel auta. Já tam viděl kamion plný krabic, že by už auta skládali do škatulek ?

polibek ( 1. října 2009 12:12 )

milý fuj i to I mi z vás ztvrdlo

polibek ( 1. října 2009 12:10 )

ok přeji vám mylý smrku, aby jste tam tvrdl s řvoucími dětmi v autosedačkách též. Já spěchala hned po ránu na nefrologiii do nemocnice aby pomohli mým dětem od bolestí a bohužel jsme tam ztvrdli na tři hoďky. Přeji vám tedy to samé, tohle může napsat jen opravdový trd.lo

lipno ( 1. října 2009 11:21 )

jsou opravdu auta?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání