Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Janota chystá superdaň 38,5 %!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: map - 
1. října 2009
06:33

Kolik vám měsíčně ´sežerou´ všechny odvody z výplaty? To vysype z rukávu asi málokdo. Ministr financí Eduard Janota to chce změnit přelomovým zákonem. Podle něj by se spojila daň a sociální pojištění do jediné superdaně.

Pokud by podle Hospodářských novin lidé platili státu stejné částky jako dosud, superdaň by dosahovala 38,5 %. Dnes se odvádí daň 15 % ze superhrubé mzdy a na povinné odvody lidé i zaměstnavatelé dávají 34 % z hrubé mzdy. Janota také chce výrazně snížit počet daňových výjimek – mezi těmi, které chce odstřelit, je opět zvýhodnění stravenek, vkladů na stavební spoření či režijních jízdenek.

Zrovna tak razantně chce postupovat proti vysokým platům šéfů státních firem, které neprosperují. Má v plánu snížit jejich základní platy, o kolik ale zatím tají. Odměny by pak závisely čistě na tom, jestli podnik prosperuje nebo ne. „Ten, kdo bude fungovat dobře, ať má stejné peníze jako doteď. Ale nemůže to být tak, že manažer státní firmy, která má špatné výsledky, bude brát 300 tisíc korun,“ řekl pro HN Janota.

unius ( 1. října 2009 21:37 )

cau lidi, mrknete na tenhle clanek !! http://tojesila.cz/cz/s16/KAUZA-TOSKANA/c1596-Pujcena-lod-Pershing-64/n2195-Kolik-Topolanek-utratil- za-pronajem-Pershingu-64-se-asi

pohoda13 ( 1. října 2009 20:38 )

protože tuto republiku táhnete ke dnu,neprosperuje,neosvědčili jste se,takže podle svých vlastních slov ŽÁDNÉ VYSOKÉ PLATY !!! Nemáte na ně nárok.V práci,pokud se vám podaří udělat zmetek,tak nedostanete prémie. A CO VY ?

danfil ( 1. října 2009 19:44 )

Nebudeme jíst, pít ani spát ale jenom makat a makat a... na ty hovada nahoře. Fuj!

kozlova ( 1. října 2009 17:11 )

Vážení dobře si přečtěte a hlavně pamatujte tento pravdivý text, jsme opravdu vytunelovaný a chudý státeček, který se před léty mohl jen pyšnit.Mužeme poděkovat a možná i vypráskat naše chlebodárce,kteří jsou tímto hodně bohatí , postavily nás jen do neskutečných dluhů a pomalu a jistě do bídy.Jak můžeme tohle svinstvo všichni dopustit, nikdy jsem dluhy neměla a díky těmto našim tunelářům jsme zadluženi všichni, jen tak dále pane Janoto, dejte si poloviční platy a obyčejným lidem neničte životy.

sakra ( 1. října 2009 14:11 )

Tak co občané? Máte zaplacené daně? Nemáte, ani na příští rok!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa