Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Ze slepého Fleka je teď fešák Ben!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: fah, ida - 
30. září 2009
05:57

Deset zubožených psů, mezi nimi i jeden slepý, živořilo v domě v Bílině. Nikdo se o ně nestaral a sousedy obtěžoval zápach a štěkot. Vše se však v dobré obrátilo.

Strážníci smečku odvezli do útulku. A zrovna ten slepý, Flek alias Ben, udělal štěstí a dostal se k novým pánům jako první!

„Když smečku přivezli, psi se jen klepali a nenechali na sebe sáhnout,“ řekla pracovnice útulku. „U jednoho psa jsme zjistili, že nereaguje na pohyby.“ Tak jsme zjistili, že je slepý. „Stal se z něj pohodář, který vrtěl ocáskem, když slyšel náš hlas. Dostal jméno Flek. Chodil na volno a nejradši se nechal drbat,“ popsala pečovatelka.

Když Blesk v červenci uveřejnil nabídku psů z útulků, nikdo nečekal, že slepý Flek bude umístěn jako první. Přijeli si pro něj manželé Hnátkovi z Kamenice v okrese Praha-východ. „Není umění vzít si domů zdravého psa, ale kdo se ujme slepého chudáka?“ řekli si. Ze zanedbaného Fleka se díky nim stal načesaný fešák Ben, který rád běhá po zahradě. A i s jeho slepotou by se možná dalo něco dělat, budou-li mít Hnátkovi dost peněz. Operace by totiž stála asi 18 tisíc korun.

tscopata ( 24. října 2009 18:04 )

Nejde říct nic jiného, než DĚKUJI

monjja ( 1. října 2009 14:26 )

Těm úžasným hodným lidem patří můj veliký dík...ani nevíte, jak moc jste mě potěšili, že svět není přeci jen tak špatný...díky Vám a Vám podobným je tu přeci jen o kousíček líp...DĚKUJI ŽE JSTE TAK HODNÍ A ŽE VŮBEC JSTE

raduz ( 1. října 2009 09:29 )

Jste úžasní lidé !!!! Děkuji Vám za pejska, je krásný a moc milý. Týraní a opuštění pejsci mě moc trápí, miluji číst si takové dobré zprávy, vhání mi to slzy do očí, jsem šťastná, že takoví lidé jako vy existují!!! Máme pejsky dva a třetí se k nám chodí hladový najíst, nemůže už být bohužel náš a majitelé o něj nestojí. Ať se vám daří !!!!

mopsl ( 1. října 2009 07:19 )

je super,že na světě jsou ještě lidi,kterým záleží i na něčem nebo někom jiném,než jen na sobě.já mám taky útulkáče-hodně týranou a zlomenou duši.ale zvládli jsme to spolu a vděk toho tvorečka nezná mezí.Hnátkovi mají můj velký dík za Beníka,ten jim to stonásobně vrátí svou láskou!!!

afedi ( 30. září 2009 13:33 )

http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1633-ZHAVE-AKTUALITY/n2211-Jiri-Paroubek-Usporny-balicek

Zobrazit celou diskusi