Vlasy sice měla od kadeřníka, ale nestihla se ještě hodit do gala. „Asi si vezmu skafandr,“ reagovala na dotaz Blesku, do čeho se hodlá na večer převléknout. A pak už začal pořádný mejdan…

Vendula na svatební mejdan na rozdíl od svatby pozvala i svoji maminku. Do poslední chvíle nebyla ale její účast jistá. „Má střevní chřipku,“ prozradila Blesku Vendula.

A na kolik ji mejdan, o kterém už dopředu prohlašovala, že jej platí z vlastních peněz a ne z prostředků nadace Kapka naděje, vyšel? Netuší! „Nevím, počkám si na účet,“ řekla poněkud nasupeně krátce před zahájením mejdanu Vendula.

Fotogalerie
4 fotografie

Oslavu Svobodová naplánovala na botelu Admirál, kde ještě donedávna za poslední akci Kapky naděje visel statisícový dluh. „Jeden z partnerů akce měl problém, ale už je to vyřešeno,“ upřesnila Vendula, která by jinak těžko mohla na tomto místě večírek pořádat.

„Jsou to sice kamarádi, no ale nevím,“ reagovala. Posvatební párty se podle plánů měla nést v duchu velkého mejdanu, o čemž svědčí jména účinkujících. „Jako moderátora jsme vybrali Libora Boučka, jako zpěváka večera Michala Davida a staré pecky nemohl pouštět jiný diskžokej než Martin Hrdinka,“ prozradila Vendula. Zavírací hodinu pro jistotu na botelu neměli.

Vendula s novomanželem Patrikem se chystali už od ranních hodin, kdy se u nich střídaly návštěvy jak na běžícím pásu.

A jak vypadala příprava večírku? Výběr menu na rautových stolech nechala Svobodová na šéfkuchaři. „Platíme to sami, ale finanční limit jsem nedala, tak doufám, že nás účet nezruinuje,“ věřila Vendula před akcí.

Pokud jde o hosty, seznam těch, kteří potvrdili účast, byl pestrý. Od kamarádek a spolupracovníků nadace po manželku premiéra, ředitele České televize, módní návrhářky či moderátory.

Pozvána byla i celá rodina. „Rodiče Patrika slíbili, že dorazí určitě, moje maminka dostala střevní chřipku. A Kubíka jsme chtěli úmyslně nechat doma. Když byl na Admirálu minule, hrozně se nudil. Tak byla do služby povolána chůva,“ popsala Blesku Svobodová.

„Hlavně jsem chtěla, aby se lidi dobře bavili, takže jsme neurčovali ani žádné povinné oblečení. Ve smokingu a dlouhých róbách si nikdo moc nezatancuje,“ upřesnila. Večírek začínal v sedm večer, konec stanoven nebyl.