Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Plzeň: Exministr Pospíšil se stal novým děkanem právnické fakulty

Autor: zb, šim, ČTK, ČTK - 
29. září 2009
15:39

Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil byl v úterý jmenován novým děkanem Právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Na postu vystřídal děkana Jaroslava Zachariáše, který v pátek rezignoval.

Rektor univerzity Josef Průša předal Pospíšilovi dopoledne jmenovací dekret. „Úkolem nového děkana je přenést období, kdy vedení fakulty nebude jmenováno, ale pouze pověřeno,“ řekl Blesk.cz Průša.

Fakulta se ocitla v krizi poté, co vyšlo najevo, že její proděkan Ivan Tomažič ve své disertační práci opsal desítky stran od jiných autorů, aniž by prameny patřičně zazdrojoval. Informace o plagiátorství se objevila koncem minulého týdne. V pondělí na ni reagovalo vedení fakulty nečekaným vysvětlením. Dizertační práce byla prý vyrobena záměrně jako plagiát a měla pomoct odhalit člověka, jenž z fakulty vynáší interní věci. Autorem nápadu s plagiátem byl údajně proděkan fakulty Milan Kindl.

O osudu proděkanů rozhodne Akademický senát na svém úterním zasedání. „Tyto funkcionáři nemohou dlouhodobě ve funkci zůstat. Počkáme, jak se dnes sami rozhodnou,“ řekl Blesk.cz nově jmenovaný děkan Pospíšil.

Už za zhruba tři hodiny oba proděkani Tomažič a Kindl na zasedání akademického senátu sami odstoupili.  

CHYBÍ PRÁCE PROMINENTŮ:
Na právnické fakultě také chybí práce prominentů – bývalého premiéra Stanislava Grosse, bývalého náměstka policejního prezidenta Jana Brázdy, starostky Chomutova Ivany Řápkové či Čunkova advokáta Eduarda Bruny, do jehož kanceláře nastoupil jako koncipient expremiér Gross.

 

afedi ( 30. září 2009 13:46 )

http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1633-ZHAVE-AKTUALITY/n2211-Jiri-Paroubek-Usporny-balicek

unius ( 29. září 2009 16:49 )

tenhle clanek je fakt mazec ! http://tojesila.cz/cz/s16/SKANDALY-TOPOLA/c1601-Dovolena-s-Berlusconim/n2164-Ukazoval-Topolanek-svuj -topolinek-Berlusconimu

smrk ( 29. září 2009 13:13 )

si sehnal dobrý korýtko - blahopřeji modrý ptáčku, blahopřeji !!!!!!

Zobrazit celou diskusi