Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

29. září 1989: Vážení přátelé, ano!

komunismus
komunismus  (Autor: wikipedia.org)
Autor: ČTK, rum - 
29. září 2009
05:00

Před dvaceti lety měl v pražském kině Sevastopol premiéru český film Vážení přátelé, ano! Na tehdejší dobu docela břitká satira, která se nebála dělat si legraci i ze socialismu.

„Hrdinou je člověk našich dnů, který se od svých spolupracovníků liší tím, že nebaží po kariéře, zato touží žít smysluplným životem a něco užitečného vytvořit. Zabředá však přesto do mašinerie malo-měšťáctví, byrokratismu a pokrytectví,“ zněla do-bová recenze agentury ČTK.

A na co jsme ještě mohli přesně před 20 lety zajít do biásku? Výběr byl docela slušný. Z tuzemských hitů to bylo ještě třeba Kopytem sem, kopytem tam, Sedm hladových, Dobří holubi se vracejí nebo Slunce seno a pár facek. Z nezbytné nabídky kinematografie spřátelených socialistických států se vybíralo mezi sovětským snímkem Komisařka, čín-ským Kouzelným copem nebo kubánským snímkem Společník Boha. Největší rvačka ale byla o americké trháky Hříšný tanec a Rain Man.

Zítra čtěte: Neříkejte Rusáci, ale Sověti

unius ( 29. září 2009 16:50 )

tenhle clanek je fakt mazec ! http://tojesila.cz/cz/s16/SKANDALY-TOPOLA/c1601-Dovolena-s-Berlusconim/n2164-Ukazoval-Topolanek-svuj -topolinek-Berlusconimu

Zobrazit celou diskusi