Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Františka: Sex ve městě nekončí, vrátil se do 80. let!

27. září 2009 | 05:00

Kultovní seriál o osudech čtyř newyorských kamarádek, jež obouvají botky pouze od Blahnika, pokračuje. A natáčení se nese v duchu osmdesátých let.

Na to, jak se bude odvíjet život ústřední postavy, novinářky Carrie plus jejích přítelkyň, nymfomanky Samanthy Jones, naivky Charlotte York či emancipované svobodné matky Mirrandy Hobbes, si budeme muset počkat. Ale fakt, že populární herečky zestárly, je evidentní. A některé frivolní kreace tuto skutečnost jen stvrzují.

Sestava hereček, které Sex ve městě učinil světově populární. Partička seriálových životních kamarádek, jež byly svého času pro divačky inspirativními ikonami módy. Stanou se jimi i nyní? O řadu let starší a stylizované do éry tzv. osmdesátek, mixujících luxus, disko a kýč zároveň.

Carrie Bradshaw (Sarrah Jessica Parker)

Carrie
Autor: profimedia.cz


Okovaná punk obruč, korzet s podvazky na nadýchané tylové sukýnce. Krátké legins a špičaté lodičky na jehle. Mega mašle ve vlasech. Tvrdý make-up, šňůry perel, přemíra pouťových šmuků. Esence cirkusového kýče, který byl mimo jiné pro éru 80.let typický.

Charlotte York (Kristin Davis)

Charlotte
Autor: profimedia.cz

Vodopád nádherných vlasů zůstal, tvář je stále krásná, ale výraz už není tak kýženě naivní. O něhu, image princezny se postaral cukrkandlově růžový kostýmek s krátkým rukávkem a značková luxusní kabela z lakované kůže. A propos - ženský, pod pasem nasazený volán si může dovolit jen éterická Charlotte.

Samantha Jones (Kim Cattrall)

 

Samantha
Autor: profimedia.cz


Samantha, stejně jako Carrie, zosobňuje extravagantní typ, jenž žádný trend nezaskočí a s módou si hraje suverénním způsobem. Zdobená džínová vestička, na tělo ulité kalhoty s hadím vzorem, rudé šněrovací botky nad kotník. Lví hříva natrvalených vlasů... Totální, absurditou zavánějící disko stylizace.

Mirranda Hobbes (Cyntia Nixon)

Miranda
Autor: profimedia.cz


Dokáže být svobodnou matkou a zároveň dělat kariéru. Z čtveřice přítelkyň je v oblékání nejvíc střízlivá. Bílá košile, byznys kostým s módní soudkovou sukní. Na nohou ponožky s teniskami, které v kanceláři vymění za hladké lodičky. Mirranda dokazuje, že ani v 80. letech pánský styl nezmizel – už kvůli Armanimu a jeho geniálnímu saku pro ženy.

 

Klíčová slova: sex ve městě, 80.léta
Diskuse ke článku
.