Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šustr z TOP09 rezignuje kvůli úplatku!

Ladislav Šustr
Ladislav Šustr  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
26. září 2009
09:34

Poslanec Ladislav Šustr (zvolený za KDU-ČSL, nyní TOP 09) rezignuje kvůli kauze s nabídkou peněz za změnu zákona na posty ve sněmovně a dozorčí radě Sazky.

Podle iDnes a MfD byli zástupci KSČM a TOP 09 za milion korun ochotni slíbit, že se pokusí změnit chystanou novelu zákona o loteriích ve prospěch svého sponzora. Navíc slíbili dárci peněz skrytí jeho identity, čímž by byl porušen zákon.

Čtěte více: KSČM a TOP 09: Chtěly vzít úplatek

Strany oslovoval novinář, který se vydával za majitele neexistující sítě heren. Jednali s ním i zástupci všech dalších sněmovních stran kromě Strany zelených, která nabídku ihned odmítla. Občanští a sociální demokraté a lidovci podle listu na "obchod" nakonec nepřistoupili.

Za TOP 09 vyjednával právě Šustr. Strana už ho vyškrtla z kandidátky. "Neměl žádné oprávnění jednat za TOP 09," řekl iDnes.cz zakladatel strany Miroslav Kalousek. Šustr při jednání ujistil fiktivního majitele heren, že má stejný zájem jako on. "Jsem v dozorčí radě Sazky a v mém vlastním zájmu je, abych bojoval za jejich věci," cituje list. Sliboval rovněž, že promluví právě s lídrem TOP 09 Kalouskem, aby věděl, že jeho strana bude majiteli kasin do budoucna "povinována".

sakra ( 26. září 2009 15:45 )

Hlavně vše pro občany, že "velice drazí" politici. Jandák má pravdu, ale každý den zastřelit jednoho posrance!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa