Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Voda v Motole už zase teče

Prasklé vodovodní potrubí v Rolnické ulici na brněnském sídlišti Bohunice, kde v mrazech zůstali bez vody lidé z pěti dvanáctipodlažních paneláků.
Prasklé vodovodní potrubí v Rolnické ulici na brněnském sídlišti Bohunice, kde v mrazech zůstali bez vody lidé z pěti dvanáctipodlažních paneláků.  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: ČTK, pal - 
23. září 2009
08:29

Dodávky vody v Praze 5 Motole byly po úterní havárii dnes v noci obnoveny. Kvůli havárii vodovodního řadu bylo v úterý bez vody asi 2000 až 3000 obyvatel.

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) opravu vodovodu v Plzeňské ulici dokončily dnes po půlnoci, sdělila mluvčí PVK Marcela Dvořáková.

Vodovodní řad na křižovatce ulic Zahradníčkova a Plzeňská v Praze 5 praskl v úterý ráno. Bez dodávky vody bylo sídliště Homolka až po ulici 5. máje včetně spodních pater staré části nemocnice Motol. Provoz nemocnice nebyl omezen.

Havárii způsobila dvoumetrová trhlina a pracovníci vyměnili celý prasklý úsek potrubí, uvedla Dvořáková. Na odstranění havárie pracoval i Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy. Náhradní zásobování PVK zajistily pojízdnými cisternami a také voznicemi.

PVK zásobují vodou více než 1,4 milionu obyvatel Prahy a okolí a zaměstnávají více než tisícovku lidí. V roce 2008 měla společnost obrat 4,76 miliardy korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi