Vyzradil tak to, co bylo o dnes již zesnulém ruském exprezidentu Jelcinovi ukryto v paměti několika málo zúčastněných. Bývalý demokratický prezident USA ale vyzradil, že při návštěvě Washingtonu Boris Jelcin pobíhal po Bílém domě zcela opilý v trenýrkách a taxíkem si chtěl jet pro pizzu.

Následující noci si ho ochranka spletla s narušitelem, když se opět opilý motal v suterénu rezidence amerického prezidenta.

Clinton odtajnil tyto vzpomínky na skutečné události spisovateli Tayloru Branchovi, který měl vytvořit novou orální historii jeho prezidentství založenou na 79 nahraných rozhovorech. S Branchem si přitom Clinton povídal několikrát odpoledne během svého osmiletého úřadování v čele USA. O Monice Lewinské hovořil ale jen velmi nerad.

Branch teď rozhovory vydal knižně. Publikace s názvem Clinton Tapes: Wrestling History With the President má 707 stran a zakládá se také na nahrávkách samotného autora. Ten si po každém rozhovoru s Clintonem nahrál to, co mu bylo řečeno mimo mikrofon.

Kniha také odhaduje velkou hádku mezi Clintonem a viceprezidentem Al Gorem z roku 2000, kdy se oba viní z prohraných voleb. Vášnivá váda prý trvala dvě hodiny.

Ale Clinton se projevil také jako výtečný otec. I když hovořil s Branchem o záležitostech státu, neváhal rozhovor přerušit, aby své dceři Chelsea pomohl s esejí do anglické literatury na téma doktora Frankensteina.

Bill dostal rukopis knihy k autorizaci a vrátil jej bez připomínek.