Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Řidič autobusu zemřel po konfliktu s cestujícím!

Muž byl po zadržení ještě arogantní...
Muž byl po zadržení ještě arogantní...  (Autor: Foto Blesk - Jiří Černohorský)
Autor: puk, rvs - 
22. září 2009
14:28

Šestapadesátiletý řidič autobusu městské hromadné dopravy v pondělí večer pravděpodobně úplně zbytečně zemřel! Hájil prostory autobusu a zaplatil životem!

Opilý cestující si totiž chtěl ve voze zakouřit a řidič Peter K. ho napomenul. Podle svědků se strhla rvačka, při které řidiči pravděpodobně selhalo srdce. Podle informací policie byl agresivní cestující vyslechnut, odpoledne ho policisté propustili a nyní je vyšetřován na svobodě.

Těžko pochopitelná událost se v pondělí odehrála na konečné autobusu 198 v Libušské ulici v pražské Písnici. Muž řidiče podle svědků napadl poté, co mu chtěl zakázat kouřit. Během rvačky se řidič údajně bouchl do hlavy a upadl do bezvědomí. Následně mu zřejmě selhalo srdce a na místě zemřel.

398360:gallery:true:true

„Před devátou hodinou večerní jsme přijeli k napadení čtyřiapadesátiletého řidiče MHD. Po příjezdu už byl v bezvědomí. Záchranáři ho čtyřicet minut oživovali, ale i přes veškerou snahu zemřel,“ potvrdila Blesku mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Rozhovor s řidičem linky číslo 198 >>

Kolegové mrtvého řidiče: Vedení to zahraje do autu! >>

Peter K. pracoval jako řidič na Kačerově přibližně půl roku. Předtím pracoval na provozovně v Řepích. Mezi řidiči nebyl podle jeho kolegů žádným nováčkem.

Opilý pasažér ubil řidiče autobusu Opilý pasažér ubil řidiče autobusu | David Malík

Tím, kdo nejspíš způsobil Peterovu smrt, je podle prvních informací asi třicetiletý muž. Ihned po rvačce se pokusil o útěk, policejní hlídka ho však zakrátko dopadla. „Na místě bylo několik svědků, kteří nám snad pomohou událost objasnit. Klíčová pro vyšetřování bude lékařská zpráva, podle které zjistíme, zda mohl druhý účastník incidentu způsobit smrt řidiče,“ řekla Blesku policejní mluvčí Andrea Zoulová s tím, že muž skončil v policejní cele.

Místo neštěstí Místo neštěstí | Foto Blesk - David Malík

Podle dosavadních poznatků policie řidič možná nezemřel násilnou smrtí. Nemusel se tak možná stát trestný čin, řekla pražská policejní mluvčí Jolana Číhová. Policie zatím odmítá sdělit, jak dopadly výsledky pitvy mrtvého řidiče, protože se zřejmě nestal obětí trestného činu.


Výzva čtenářům: Byli jste svědky tohoto incidentu, nebo znáte někoho ze zúčastněných? Napište nám na e-mail online@blesk.cz.


Infografika Infografika | Infografika Blesk

Infografika Infografika | Infografika Blesk

Infografika Infografika | Infografika Blesk

Infografika Infografika | Infografika Blesk

ukana ( 23. září 2009 11:29 )

Myslím že by ten kuřák měl dostat do životí , toho člověka to sice nevrátí ale at trpí hajzl a myslím že by měli řidiči mít povolenou pistol , protože nikdy nemůžou vědet co se stane ,těch hajzlů je spousta

taky1chytra ( 22. září 2009 17:00 )

taky1chytra ( 22. září 2009 16:57 )

nekdy v noci pracujete, jindy se jdete bavit a nekdy proste jenom jdete pozde domu... s arogantnimi, opilymi a "vsehoschopnymi" kuraky se ale setkate vsude: na zastavkach MHD, v metru, na vlakovych i autobusovych nadrazich, na chodbach v domech... a kdyz se ozvete tak vam sdeli "svym opravdove milym zpusobem" co ze to vlastne jste za nekuracky druh a kam mate jit... a policajti, pokud prijedou tak jsou velmi necinni, otravuje je to nebo vam reknou a co s nim jako mame delat... ...Kocourkov zakony jsou...H2O... "na draka"...tak snad v budoucnu se tomu Svycarskemu cistu vice priblizime

gogo ( 22. září 2009 15:38 )

Přesně...

loulou ( 22. září 2009 15:37 )

proč jen ty gauneři a největší sfině mají štěstí, nebo ,že by mlely mlýny pomalu ,ale spravedlivě.????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání