Svatba sice proběhla již minulý čtvrtek, agentura, které Vendula Auš Svobodová s manželem poskytli práva na fotografie, však teprve v pondělí nabídla snímky z obřadu.

Teprve v pondělí však manželé prostřednictvím agentury nabídli sérii tří fotografií tisku. A cena? Půl milionu korun! Místo pro veselku našli Svobodová s Aušem na zřícenině hradu Buben na Plzeňsku. „Je to takové ponuré místo. Prostě zřícenina, kolem které není nic,“ popisují místo starousedlíci. A právě v těchto troskách se oba novomanželé rozhodli zpečetit své druhé manželství.

A co na to všechno říká Vendulina maminka, kterou Vendula na svatbu vůbec nepozvala? „Nezlobte se. Nebudu to vůbec komenovat,“ řekla posmutněle Blesku. Je to pro ni v životě již podruhé, kdy jí Vendula znemožnila být na svojí svatbě. I svatba s Karlem Svobodou (†68) se totiž konala bez ní.

Svatbu Vendule odsvědčila Simona Lewandowska, psychiatrička, která Vendulu léčila. Na obřadu také chyběly Venduliny nejlepší kamarádky z říčanského květinářství Simona a Martina. Přitom právě u Simony našla Svobodová azyl na nejhorší měsíce po Karlově sebevraždě. Bydlela tu i s malým Jakubem. Také lékař Pavel Boček, předseda Kapky naděje, se o svatbě své prezidentky dozvěděl, až když za ním v pondělí novomanželka do Motola přišla na vyšetření krve…

Františka: Tajná svatba Venduly Svobodové byl trapas! >>

Fotogalerie
1 fotografie