Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Táta zastřelil syna: Jak se to stalo?

Místo činu: Osobní vůz patří otci, který zastřelil svého syna...
Místo činu: Osobní vůz patří otci, který zastřelil svého syna...  (Autor: Foto Blesk - Z. Schnapka)
Autor: jos, Zbyněk Schnapka - 
19. září 2009
19:08

K obrovské tragédii došlo v sobotu u obce Hoříkovice na Plzeňsku. Otec tam nejspíš omylem při lovu holubů zastřelil svého syna. Pak se zhroutil.

Rodinná tragédie se odehrála v sobotu odpoledne nedaleko Chotěšova na jihu Plzeňska. Otec, který tady ve slunečnicovém poli lovil holuby, zřejmě nešťastnou náhodou zastřelil svého syna (†13).

Jak se to mohlo stát? Jak se to mohlo stát? | Infografika Blesk.cz

Podle prvních informací, které Blesk zjistil na místě, se celá tragédie zřejmě odehrála takto. „Táta s klukem vyrazili na lov holubů. Otec seděl na takové menší židličce a kluk byl na zemi pod ním,“ popsal celou nešťastnou situaci jeden z místních, který na místo neštěstí dorazil mezi prvními. „Potom se kluk, zřejmě v okamžiku, kdy tatínek střelil na letícího holuba, trochu vztyčil a dostal zásah. Možné ale také je, že muž nešťastně sklopil hlaveň pušky a rána tak šla do chlapcovy hlavy,“ řekl muž z vesnice.

Policie byla stručná. „Z mužovy pušky padl výstřel, který zasáhl hocha do hlavy,“ řekla mluvčí policie Jana Václavová. „Teď je na místě výjezdová skupina, více budeme vědět v neděli,“ dodala.

K poli ihned přiletěl vrtulník letecké záchranky z Plzně. „Bohužel dítě mělo taková střelná poranění hlavy, že už bylo pozdě,“ uvedla Lenka Ptáčková z plzeňské záchranky.

Lidé v obci jsou ze smrti dítěte šokováni. „Byl to kamarád,“ utrousil jeden muž. Otec i syn pocházejí z Prahy. Oba rodiče se na místě zhroutili a záchranáři je odvezli do nemocnice.

Policisté na místě zadrželi dvě legálně držené brokové zbraně.

Podobná nešťastná událost se odehrála loni na Nymbursku, kdy myslivec zastřelil omylem svou dceru (†13).

likvidator ( 20. září 2009 12:32 )

letos je to asi nová móda mrzačit a zabíjet své děti 3 nebo 4 děti přejeté sekačkou, další děcka přejeté autem, když jejich matka nerozpoznala zpátečku na řadící páce... další dítě týrala matka tím, že mu namáčela končetiny do vařící vody...teď zabité dítě, když otec střílel holuby.... a to ještě není konec roku...co bude dál?

cristoforo ( 20. září 2009 12:14 )

Přesně tak. xD

cristoforo ( 20. září 2009 12:13 )

Souhlasím.

tparanoik ( 20. září 2009 09:24 )

Nás už jako snad osmiletá děcka když jsme stříleli ze vzduchovky učili že se stají vždy ZA střelcem, nikdy PŘED střelcem. A jak rychle se to děcko zvedne, aby se dostalo před hlaveň?Navíc brokovnice dělá obrovský kravál, a aby mu otec mával hlavní okolo hlavy? Žádné normální děcko by tohle nesneslo! Něco mi tu smrdí.... a to velmi.

jakobyjo ( 20. září 2009 08:26 )

tak tu se nedá než jedině souhlasit.A i když je to hrozná tragédie tak u tohoto příspěvku jsem se fakt zasmála -skvěle napsaný....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání