Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Týden nepřizpůsobivosti: 200 lidí na pražském Těšnově

Karnevalový pochod měl podpořit tak zvané nepřizpůsobivé
Karnevalový pochod měl podpořit tak zvané nepřizpůsobivé  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, oj - 
19. září 2009
16:08

Na pražském Těšnově se v sobotu odpoledne sešlo asi 200 lidí. Přišli na karneval, jímž vrcholí Týden nepřizpůsobivosti iniciativy Freedom not Fear. Účastníci posedávají na lavičkách a pod stromy, kouří marihuanu, popíjejí víno, burčák a vodku.

Happening je součástí takzvaného Týdne nepřizpůsobivosti, který před týdnem zahájili squatteři obsazením domu na Albertově. Squattery pak zadržela policie a u soudu dostali dvouměsíční podmíněné tresty a veřejně prospěšné práce. Podle serveru lidovky.cz dnes neznámí příznivci squatterů z vily Milada na Albertově popsali českou ambasádu ve Vídni nápisem "Viva Milada Praha!"
Karneval DIY, což je zkratka anglického názvu hnutí Do It Yourself (Dělej to po svém), by měl kolem 15:00 pokračovat průvodem masek. Účastníci akce by měli projít Pařížskou ulicí na Staroměstské náměstí. Na Těšnov se vrátí zpět ulicí Na Poříčí.

valdis ( 19. září 2009 18:50 )

Takovou sebranku by sem ani nenazval lidi!! Člověk homo sapiens je tvor myslicí, tímhle to ale asi nemyslí !! A kdepak je ministr Kocáb a zastupitel Stropnicky ???

Zobrazit celou diskusi