Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Havel Paroubkovi: Lžete!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, oj - 
19. září 2009
07:43

DISKUZE: Václav Havel se ohradil proti textu, který zveřejnil Jiří Paroubek. V něm šéf ČSSD přirovnal Havla k těm, kteří 'touží po světě železných opon'.

Oba texty byli zveřejněny v deníku Právo. Exprezident Paroubkovo vyjádření ostře odmítl. "Lžete. Padesát let jsem naopak - v rámci svých skromných možností - přispíval k pádu železné opony. Na rozdíl od vás," napsal Havel, jedna z vůdčích postav předlistopadového disentu.

Paroubek ve svém pátečním příspěvku nazvaném "Jsme s Obamou na jedné lodi" připomněl odmítavý postoj sociálních demokratů k radaru a mimo jiné napsal: "Vkládali jsme velké naděje v Baracka Obamu, který je zřejmě právem označován za 'socialistu', fandili jsme mu ještě před jeho nástupem do funkce a fandíme mu dnes ještě více. Víme, že jeho politika naráží na odpor konzervativců typu Mirka Topolánka, Alexandra Vondry, Karla Schwarzenberga, ale i Václava Havla, kteří touží po světě železných opon. Jejich koncept je ovšem konceptem minulosti".

ZDE VSTUPTE DO ČTENÁŘSKÉ DISKUZE!

USA ve čtvrtek oznámily ústup od vybudování prvků protiraketového štítu v České republice a v Polsku. Chtějí vytvořit nový systém protiraketové obrany, který by bral víc v úvahu stupeň íránské nebo jiné hrozby. Prezident Barack Obama o tom informoval premiéry České republiky a Polska. Americký krok ocenili přední spojenci USA v Evropě, šéf NATO a také Rusko, které proti původnímu projektu od začátku brojilo.

Reakce na české vnitropolitické scéně kopírovaly dosavadní postoj jednotlivých aktérů k původnímu projektu. Levice vyslovila uspokojení, na pravici zaznívá zklamání.

patrik68 ( 6. října 2009 23:07 )

Dnes jsem objevil stránky - www.tojesila.cz - a vřele je doporučuji před spaním !!

dolary ( 30. září 2009 07:20 )

kdyz mi prosim poslete adresu, tak je prihlaska pro vas uz na ceste...

gogo ( 24. září 2009 23:02 )

bude 100 : 0 .......

pavelkraus68 ( 24. září 2009 21:18 )

To stojí zato: http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1599-SKANDALY-TOPOLA/n2205-Co-se-stane-kdyz-Topolanek-odejde

charles77 ( 24. září 2009 18:55 )

NEBYLA BY JEDNODUZSI KULKA MEZI OCI?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa