Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Koláč Piňa Colada podle Britney Spears

ilustrační foto
1. října 2009 | 12:17

Budete potřebovat:

2 nebo 3 listová těsta (nebo 600 g křehkého těsta – polotovaru)
750 g krémového sýra (hodí se lučina, riccota či jiný neslaný sýr)
125 ml (půl hrnku) moučkového cukru
250 ml zakysané smetany
250 ml kokosového mléka (zahuštěného sladkého používaného do koktejlů)
2 polévkové lžíce rumu (lepší je tmavý, může se použít podle chuti)
1 čajová lžička vanilky
4 vejce
250 – 350 g kompotovaného ananasu (rozmačkaný)
250 ml drceného kokosu
250 ml čokoládové rýže nebo hoblin

Postup:

Troubu rozhřejeme na 180 stupňů Celsia. Smícháme sýr a cukr v misce, pomocí mixéru hmotu hezky vyšleháme. Poté vmícháme zakysanou smetanu, kokosový krém (mléko), rum a vanilku. Vše dobře vymícháme a zašleháme vajíčka, dokud se vše krásně nespojí. Nechejte odkapat ananas a vymačkejte z něj co nejvíce šťávy, tu potom vypijte, je výtečná a zdravá. Rozmačkaný ananas a drcený kokos potom zamíchejte do krému. Z listového těsta můžeme udělat buď záviny, jež naplníme krémovou směsí, nebo jednotlivé koláčky. Dá se použít také polotovar z křehkého těsta, které se vyválí na kulatou placku, natlačí do koláčové formy se zvýšenými okraji a pomaže krémem. Ananasovo-kokosová směs by měla vystačit na dva větší nebo tři menší koláče. Každý se pak při uvedené teplotě peče zhruba hodinu. (Listové těsto musíme péct zprvu asi 10 minut na 200 stupňů Celsia a pak dopékat při 180 stupních asi půl hodiny.)

Hotový koláč posypeme čokoládovými hoblinami.

POZOR! Je to silně návykové jako stejnojmenný alkoholický koktejl!

 

Autor: Famous