Jeho tělo bylo podle německého deníku Bild zpopelněno a ostatky uloženy u rodinného právníka. Poté budou rozptýleny na pozemcích jeho milovaného ranče Šťastné dny v Novém Mexiku.

Tam, kde byl podle svých slov skutečně šťastný. Vdova Lisa Niemi (52) tak splní manželovu poslední vůli.

Dnešního obřadu, jehož scénář je přísně tajen, se zúčastní patrně jen Patrickovi nejbližší. Hvězdy Hollywoodu nejsou vítány, snad jen s výjimkou Demi Moore a Drew Barrymore, které Swayzeho bezmezně obdivovaly.

Vše o jeho boji se zákeřnou nemocí čtěte zde! >>

Jeho matka Patricia (82) už podruhé v životě pochová vlastního potomka. V roce 1994 spáchala sebevraždu Swayzeho sestra Vicky (†45), která se předávkovala léky proti bolesti - čtěte ZDE! Patrick měl celkem čtyři sourozence: kromě sestry Vicky bratry Donalda a Seana a adoptovanou sestru Bambi.

patrick swayze
Autor: AFP

Ztráta milovaného muže ale nejvíce zasáhla manželku Lisu. Nejbližší přátelé se shodují, že byli jako dvojčata. Byli pro sebe zrozeni. Sám Swayze o ní řekl: „Byla jiná než ostatní ženy. Žádná Mimi nebo Angel. Tvořili jsme tým, jezdili spolu na koni, rozeběhli společně obchod . Rozuměla mně úplně ve všem.“ Dokonce pro ni napsal song She´s Like the Wind, který zazněl v Hříšném tanci. Ona byla jeho osudovou ženou. Stála mu po boku 34 let a až do poslední chvíle mu byla obrovskou oporou. Umřel jí v náručí. Lisa jako by ztratila část sebe. Jí také Patrick odkázal veškeré své jmění v hodnotě milionů dolarů včetně ranče v Novém Mexiku.

Oba to tady milovali. Swayze měl podobně jako Lisa vždy velmi blízko k přírodě a na tomto rozsáhlém pozemku o rozloze 70 kilometrů čtverečních trávili většinu volného času. Kus ranče proměnil v rezervaci a na části pěstoval les. Chovali tady 300 krav, pávy, kuřata a hlavně arabské koně. Koně Patrick zbožňoval. Měl jich dvacítku. Když se ho ještě za jeho života ptali, proč žije právě tady, v horách, vždy odpovídal: „Koně ti nelžou. Lidé v Hollywoodu ano.“