Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hříšný Patrick a Jennifer: Pravda o jejich vztahu

16. září 2009 | 15:00

Jennifer Grey měla strach z milostných scén. Z Patricka (†57) na ni šly mdloby. Pikantní historky z natáčení Hříšného tance odhaluje kniha o herecké legendě.

 

Jestli je Bůh žena, tak už jistě tančí s Patrickem Swayzem (+57) jeho Hříšný tanec. Byl to jeho nejslavnější film, který ho katapultoval mezi hollywoodskou elitu. Ztvárnil v něm postavu instruktora Johnnyho Castla. „Stále vzpomínám na jeho objetí,“ řekla Patrickova partnerka z filmu Jennifer Grey (49), která si zahrála »Baby«. Obdivovala ho, jak statečně se rval s rakovinou. V pondělí svůj boj prohrál...

"Když na něj myslím, vždycky si vzpomenu, jak mě držel v náručí.“ Ve skutečnosti ale jejich filmový vztah taková idylka nebyla. Podle Wendy Leigh, která napsala o Swayzeym knížku One Last Dance, se Patrick k Jennifer nechoval zrovna nejlépe.


Jennifer chtěla roli Baby získat za každou cenu, protože neuspěla v konkurzu na Flashdance. Také konkurs na Hříšný tanec nezačala nejlépe. Byla tak nervozní, že ji do Hollywoodu musel doprovodit její otec Joel a do studia 54, kde řízení probíhalo, museli herečku přes dveře doslova dostrkat. Chvíli se nebyla schopna ani vymáčknout, ale pak vyhrklala: „Vím, že tohle bych říkat asi neměla, ale jsem si jistá, že v té roli budu perfektní.“ Pak vystřihla jeden spontální divoký tanec a castingovou porotu přesvědčila. Stačilo jí na to pět minut.

Když posléze zjistila, že jejím protějškem bude Swayze, dostala mdloby. On sám z ní také nebyl zrovna »na větvi«. Jako skvělému tanečníkovi vůbec nešlo pod nos, že Jennifer není tak dobrá jako on. Navíc byla menší postavy, což pro tanec nebylo vůbec optimální.

Další průšvih přišel kvůli dablerům. Swayze vůbec nechtěl pro náročné scény dvojníka, Jennifer si vzala kaskadérku hned pro první natáčecí scénu na kládě přes řeku. Swayze ale uklouzl, spadl dolů a silně si pohmoždil koleno. Museli mu z něj vysát spoustu tekutiny a herec pak prakticky trpěl bolestí až do závěrečných scén.

Z toho také plynulo mezi hlavními hrdiny filmu značné napětí. Swayze cítil, že jako profesinální tanečník dává do svých scén všechno i přes bolavé koleno, Jennifer byla ale stále nervózní z toho, že prostě nestačí. Často dokonce plakala. Patrick se ale vůči ní zachoval jako gentleman. A když už měl všeho dost, povolal na natáčení svou manželku Lisu, která ho záhy uklidnila.

Navíc Jennifer dělaly šílené problémy milostné scény. Režisér už jednou její upejpání nevydržel a zařval na ni, ať zavře oči  a myslí přitom na svého kluka. Shodou okolností tehdy chodila s Matthewem Broderickem, dnešním manželem Sarah Jessiky Parker ze Sexu ve městě.

Na plátně vztah Patricka a Jennifer ale vypadal přesvědčivě a Hříšný tanec patří dodnes k nejlepším romantickým filmům všech dob.

Čtěte také:

Autor: INT, han