Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Squateři demonstrují proti shromažďovacímu zákonu

Fotografie
Demonstrace na podporu anarchismu  (Autor: internal)
Autor: pes - 
15. září 2009
18:19

Na Palackého náměstí se znovu v úterý večer sešli squateři, kteří udělali v sobotu rozruch v pražské na pražském Albertově, když obsadili opuštěný dům.

Demonstrace je pokračování série squaterských akcí v rámci Týdne nepřizpůsobivosti. Koná se nedaleko místa, kde v sobotu a v neděli zasahovala policie proti squaterům, kteří obsadili opuštěný dům. Na místo dorazil i Matěj Stropnický.

Demonstrace na podporu anarchismu Demonstrace na podporu anarchismu | Foto Blesk - J. Černohorský


Tentokrát mladí lidé protestují proti shromažďovacímu zákonu. Nelíbí se jim například zákaz maskování na demonstracích. "Lidé nemohou veřejně zastupovat své zájmy, aniž by se vystavili problémům v práci nebo despektu okolí," uvádějí na svých stránkách.

Po demonstraci se přesunou na koncert do klubu Cross nedaleko holešovického nádraží.

leftway ( 17. září 2009 15:22 )

Novela shromažďovacího zákona ztěžuje například homosexuálům brát se za svá práva. Ve společnosti proti nim bohužel stále existují předsudky. A tak se někteří můžou bát (kvůli despektu okolí, nebo i kvůli agresi) svou orientaci přiznat. A proto demonstrovat nepůjdou.

sandokan4 ( 16. září 2009 05:22 )

netanci.cz spray u kin Aero, Evald, Svetozor a Oko netanci.cz u vchodu dvou ministerstev netanci.cz na pomniku Svateho Vaclava netanci.cz na dvou policejnich autech u sluzebny naproti kinu OKO netanci.cz u kavarny Skolska a Terapie netanci.cz pred Magistratem Hl.m. Prahy netanci.cz na opustenem dome v ulici Na Slupi netanci.cz v parku Parukarka netanci.cz na prechodech na Vaclavskem Namesti http://www.flickr.com/photos/42483217@N02/3916645015/

vrba ( 15. září 2009 20:21 )

jsme chodili všichni (aspoň podle tehdejších médií) a nikdo se nemaskoval. Naopak každý byl rád, že ho nadřízení a odpovědní soudruzi vidí. Pak se ztratil na párek a pivo a ty cancy už neslyšel. Ale vážně: Pokud chtějí mladí demonstrovat za své - podle jejich mínění oprávněné - zájmy, nemusejí se maskovat. Takhle to zavání anonymním nátlakem a navíc maskování svádí k anonymním výtržnostem. Maskováním dávají najevo, že jsou si vědomi toho, že skoro všichni lidé jsou proti nim.

Zobrazit celou diskusi