Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Horoskop napoví, co do bytu

Fotografie
15. září 2009 | 15:22

Kozoroha posaďte ke krbu, Berana na lenošku. Naše bydlící choutky podle astrologů hodně ovlivňuje znamení, v němž jsme se narodili…

Nevíte proč, ale ke svému spokojenému bydlení prostě potřebujete těžké závěsy, spoustu polštářů… anebo spíš strohé zařízení a skoro sparťanský vzhled? Čtěte:

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)
Potřebuje pocit bezpečí, stabilitu a solidnost. Najdete u něj dřevo, možná i starožitnosti. Ačkoli nesnáší přeplácanost a okázalost, stoprocentně v jeho bytě najdete záclony a závěsy, kterými se odděluje od světa za okny. Pokud má tu možnost, pořídí si krb. V „nouzi“ postačí alespoň svit mnoha svící.
Barvy: Kozoroh má rád tmavé pastelové barvy – odstínem fialové rozhodně neurazíte…

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)
Bude trpět v maličké garsonce, nacpané nábytkem. Potřebuje volnost. Rozhodně u něj najdete vše, co právě nabízí moderní doba – od skvělé televize a přehrávače až po lis na ovoce, který bude vypadat skoro mimozemsky. Centrem jeho domova je místo, kde se dá posedět – klidně velký stůl a hodně židlí.
Barvy: Tlumené, elegantní odstíny – kovové, šedé, černé a hnědé.

Ryby (21. 2. - 20. 3.)
Nedivte se, když u nich najdete akvárium nebo fontánku. Jsou vodním živlem a tak ho chtějí mít i doma. V koupelně budou mít mušle, všude po bytě keramiku nebo vitráž. Jejich domov bude provoněn, plný hudby a měkkých tvarů. Potřebují svoji soukromou místnost, kde se mohou zavřít před světem a relaxovat.
Barvy: Bílá je velmi vhodná, ale černou a šedou by si měly rybky rozhodně odepřít.

Beran (21. 3. - 20. 4.)
Nebojte se mu říct, že ten opravdu avantgardní obraz, který má v obýváku, se vám nelíbí. Beran rád šokuje a baví ho, když je kolem jeho zařízení diskuze a rozruch - potěšíte ho ale i pochvalou vkusu. V jeho bytě najdete místo s pohodlným křeslem nebo lenoškou. Často přestavuje nábytek, mění doplňky a barvy.
Barvy: Že se k sobě nějaké barvy opravdu nehodí? Nic takového Beran nezná - barvy volí podle nálady.

Býk (21. 4. - 21. 5.)
Dává si hodně záležet na zařízení kuchyně, protože miluje jídlo a stolování. Záležet si většinou dá i na koupelně a jejím luxusním vzhledu. Nábytek v bytě musí být solidní, pevný a kvalitní. Rozhodně neodmítne ani starožitnost. Jeho byt je oáza klidu a pohodlí - miluje měkké materiály, pohodlné sedačky, ale i kůži a kožešiny.
Barvy: I barvy v bytě jsou „měkké“ - okr, žlutá, hnědá v kombinaci s bílou, jantarová...

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)
Jsou to lidé velmi činorodí, dělají vždy nejméně dvě věci najednou - i proto musí mít v bytě místo, kde mohou odpočívat. Ke spokojenému bydlení potřebují dobře zařízenou knihovnu a pohodlné křeslo. Rádi investují i do nejmodernější techniky - v bytě má místo plazmová televize, hi-fi souprava, počítač
Barvy: Potřebují dobít energii, takže se hodí pastelové teplé veselé odstíny oranžové, žluté nebo zelené.

Rak (22. 6. - 22. 7.)
Rád si zařídí byt nábytkem, ke kterému má citový vztah - stůl po babičce, tatínkův oblíbený gauč nebo lampa ze svého dětského pokoje. Preferuje přírodní materiály (hlínu, dřevo, len) a atmosféru domova a klidu. Rak má kolem sebe rád květiny a květinové vzory, stejně jako příjemné vůně - vše, co navodí příjemný pocit.
Barvy: Hodí se barvy inspirované přírodou - tyrkys moře, hnědá hlína, zelená jako listy.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Nedivte se, když na stěnách jeho bytu uvidíte samé originály... Ostatně celý dojem z bydlení pro lva je luxus, pohodlí, výjimečnost. Nebojí se kombinací kovu a skla, dřeva a kamene. Záležet si většinou dává na koupelně, které vévodí zrcadlo. Ložnice bývá ve znamení saténu, damašku a jiných luxusních materiálů.
Barvy: Zlaté doplňky k okrové, medové, světle fialové a modré - to bývají nejoblíbenější kombinace.

Panna (23. 8. - 22. 9.)
Kdyby Panny mohly, měly by v bytě krb, který jim dodává energii a uklidňuje. Protože jsou to lidé velmi zruční, najdete v bytě i hodně vlastnoručně vyrobených „kousků“ - poličky, dekorace... Rozhodně odmítají umělé materiály - jejich doménou jsou ty přírodní - kámen, dřevo, rákos. Velkou zálibou bývá keramika.
Barvy: Všechny odstíny hnědé, režná, světlé a jakoby sluncem prozářené odstíny žluté.

Váhy (23. 9. - 23. 10.)
Neubráníte se údivu - byt tohoto vzdušného znamení je dokonalý. Utratí klidně i poslední korunu za starožitnosti, doplňky nakupují u výtvarníků - a mají skvělou schopnost naaranžovat je tak, aby vynikly. V jejich bytě najdete těžké závěsy, krajky, orientální vzory a materiály. Dovedou si pohrát i s atmosférou - díky osvětlení, vůním...
Barvy: Vyhledává teplé barvy červené, různé odstíny zelené a modré.

Štír (24. 10. - 22. 11.)
Pohodlí, solidnost, kvalita a originalita. To jsou hlavní znaky jeho bydlení. Potřebuje kvalitně spát, takže za ložnici a postel utratí „majlant“. Dlouho rozmýšlí, než si vybere nábytek, ale pak s ním počítá na léta dopředu. Se stejnou pečlivostí vybírá kuchyň - najdete v ní ty nejlepší spotřebiče a i zajímavé nádobí.
Barvy: Nebojí se kontrastů bílé a černé, ohnivě červené, ale neodmítne ani přírodní dřevo, bílou a smetanovou.

Střelec (23. 11. - 21. 12.)
Nepřekvapí, když si vybere byt, který je vlastně jen jedinou mnohoúčelovou místností. Nepotřebuje svůj „koutek“, nepotřebuje ani oddělenou ložnici. Je rád ve společnosti ostatních, pokud žije sám, sdílí domácnost alespoň se zvířetem. Potřebuje se obklopit přírodou - v bytě má proto spoustu květin.
Barvy: Měly by ho zklidňovat, proto se hodí modrá, medově zlatá a teplé odstíny hnědé.

Autor: vyr
Klíčová slova: bydlení, byt, horoskop
Diskuse ke článku
.
Související články
Video se připravuje ...