Vzápětí se bouřlivě rozcházejí. Proč jsou spolu většinou jen krátce a proč jsou rozchody často tak dramatické?

Někteří sportovci doslova připomínají štafetové kolíky. Sotvaže je nějaká krásná slečna pustí z ruky, už se jich chopí jiná, aby si je chvilku hýčkala. Například hokejista Jaroslav Bednář (32) dva roky chodil s Darou Rolins (37), pak si ho půjčila zpěvačka Helena Zeťová (29) a teď žije s Českou miss z roku 2007 Lucií Hadašovou (23). Jeho koníčkem jsou zjevně blondýnky, jejichž věk má sestupnou tendenci. Říká se o něm, že rád řeší spory fackami, a to prý nejen na ledě. Obzvlášť rozchody s Helenou byly údajně dramatické. Dara jí prý dokonce radila, jak na to, aby s Bednářem vydržela. Lucie se ale ničeho nebojí a dokonce nedávno odjela na osm měsíců za Bednářem do ruského Novgorodu.

Na co utáhla miss Hadašová Bednáře? Na vařenou nudli! >>

Fotogalerie
1 fotografie

Co mají společného?

Proč se právě tyhle dvě profesní skupiny tolik párují? Odpověď psychiatra a psychoterapeuta Tomáše Rektora je jednoduchá: „Modelky a sportovci spolu chodí především proto, že je pro ně složité seznámit se jinde, než na večírcích, kde se právě pohybují zámožní podnikatelé, bohatí sportovci a slušně zajištěné modelky. Spojuje je pocit exkluzivity, jisté výlučnosti. Neshodili by se zkrátka s někým obyčejným.“

Dalším, kdo je mezi modelkami v kurzu, je vynikající hokejista Jiří Hudler (25), který bude tuto sezonu hrát v Moskvě za Dynamo. Agátu Hanychovou (24) po pár letech vyměnil za Simonu Krainovou (36). Ta na něj až do nedávného rozchodu nenechala dopustit. Byl pro ni zlatíčko, koloušek o 12 let mladší. Jenže pak se karta prudce obrátila. Hudlerův sex s prostitutkami Simoně zřejmě otevřel oči a do Moskvy už se s ním nechystá. Stejně se jí tam prý moc nechtělo.

Vše o kauze Hudler a prostitutky čtěte zde >>

Propletenec vztahů

Oblíbeným medvídkem na hraní je i hokejista Petr Nedvěd (38). Chodila s ním například Diana Kobzanová (27), která charakterizovala jejich vztah jako krásný, ale krátký. Stejný ale byl i jeho stav manželský s modelkou Veronikou Vařekovou (32), který trval přibližně rok... Mimochodem Diana pak ještě rozvedla fotbalistu Martina Jiránka (30), načež se rozešli.

O tom, jaký je svět modelingu a bohatých sportovců propletenec, svědčí i případ Petry Faltýnové (31). Modelka byla vedle manžela podnikatele Simona Štekla (31) a herce Jiřího Langmajera (43) zamilovaná i do hokejisty NHL Martina Ručinského (37). Nejhorší pro ni bylo, když zjistila, že se Martin dal dohromady s topmodelkou Veronikou Vařekovou, s níž byl ženatý hokejista Petr Nedvěd, nejlepší kamarád Ručinského. A to nemluvě o komplikovaných vztazích televizní moderátorky Michaely Ochotské (24), která je vysloveně orientovaná na urostlé sportovce. Jejich trvání je také bleskové a končí obvykle hlučným krachem.

Ochotská a Ručínský: Ze zpráv na večeři a rychle do postele >>

Dramatické rozchody

Drastické a halasné rozchody jsou v tomto prostředí téměř pravidlem. „Modelky berou svou krásu jako investici, kterou nechtějí vyplýtvat s nějakým nemajetným mužem. Obě kategorie také mají společný kult těla. Když ale tihle mladí, krásní a bohatí nakonec zjistí, že si v jiných věcech nerozumí, brzy se rozcházejí. A proč bouřlivě? Protože mají zase jednou příležitost zviditelnit se,“ tvrdí Tomáš Rektor.

I mezi modelkami se ale najdou výjimky, které tvrdí, že sportovci nejsou pro ně. Například Zuzana Rosáková. „Myslím, že mé kolegyně na nich kromě jiného láká to, že se umějí oblékat a zajímají se o módu. Já se naopak vůbec nezajímám o sport, takže ani nemám možnost se s nějakým sportovcem seznámit,“ říká modelka.

TI, KTEŘÍ VYDRŽELI
Je jen málo dvojic, které lze považovat za stabilní. Patří mezi ně Radka Kocurová (28) s Tomášem Rosickým (29) a pak samozřejmě Alena Šeredová (31) s italským fotbalovým brankářem Gianluigi Buff onem (31), se kterým už čeká druhé dítě. Také Aleš Valenta (36) si v manželství s Elen Černou (35) libuje.