Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Havárie malého letadla: Uhořeli v něm dva muži

Letadlo po dopadu vzplálo.
Letadlo po dopadu vzplálo.  (Autor: Blesk - Jaroslav Krčál)
Autor: ČTK, oj, krč - 
12. září 2009
14:25

AKTUALIZOVÁNO - U Sobíňova na Havlíčkobrodsku spadlo dnes ráno malé sportovní letadlo. Zahynuli v něm dva muži, údajně zkušení piloti z Prahy. Stroj po dopadu shořel.

Nehoda se stala kolem deváté hodiny ráno. Podle mluvčí krajských hasičů Petry Musilové se čtyřmístné letadlo typu Z 143 ze zatím nezjištěných příčin zřítilo poblíž místní části Hlína a ihned začalo hořet. Zůstali v něm oba muži. Pilot (48) a druhý muž (66) letěli z Příbrami do Skuče. Podle svědků měl stroj asi technické problémy, údajně mu vynechával motor.

Vrak stroje leží na kraji lesa. Michal Fiala, který bydlí v Hlíně v domě nejblíže neštěstí, ČTK na místě řekl, že ráno byla velká mlha. Nikdo proto podle něj neviděl, jak letadlo padá, pouze slyšeli dvě rány a pak zahlédli plameny. Zavolal na tísňovou linku. Přijeli hasiči, kteří vrak uhasili. Záchranáři už podle něj nemohli pasažérům pomoci.

Na místě zasahovaly tři jednotky dobrovolných a profesionálních hasičů. "Před několika minutami je vystřídala letecká inspekce," uvedla kolem půl dvanácté Musilová. Odborníci budou nyní zkoumat, proč se letoun zřítil.

Na letadle vznikla škoda dva miliony korun. "Hasičům se podařilo uchránit majetek v hodnotě 500.000 korun," dodala Musilová.

Podobné neštěstí se stalo v srpnu u Strakonic, kde spadlo do řeky Otavy malé motorové letadlo Cessna se čtyřmi cestujícími na palubě. Tři dospělí zemřeli, desetiletá dívka byla těžce zraněna.

jarka ( 12. září 2009 18:52 )

Jde opravdu o hroznou tragédii, upřímnou soustrast pozůstalým! Jen mne při takovýchto článcích rozčiluje, když novinář není schopen si po sobě přečíst své dílko, hlavně, že má senzaci? To už neprobíhá kontrola, že může klidně napsat, že letadlo letělo do Skuče! Pokud vím, tak je ta SKUTEČ - tedy do Skutče!

panikekulova ( 12. září 2009 13:35 )

ale něco mi tu nesedí např.Zahynuli v něm dva muži, údajně zkušení piloti z Prahy na to hned Totožnost obětí zatím není známa. Policie neví ani to, odkud letadlo letělo. tak nevím co tím zase Blesk myslí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání