Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Steve nemá půlku lebky, viníci trestu unikají

Steve Gator (26) ponese následky zranění celý život
Steve Gator (26) ponese následky zranění celý život  (Autor: profimedia.cz)
Autor: INT, šim - 
11. září 2009
18:37

Steve Gator (26) utrpěl zranění, kvůli kterému mu lékaři museli odebrat velkou část lebeční kosti. Dva výrostci, kteří mu to způsobili, však zůstávají bez trestu.

Útok, který se odehrál v anglickém městě Romford v Essexu večer 15. ledna, až nyní zamířil před soud. Dva viníci ovšem zůstanou nepotrestáni!

Steve Gator (26) ponese následky zranění celý život Steve Gator (26) ponese následky zranění celý život | profimedia.cz

Bylo půl osmé večer a Steve, který pracoval jako řidič vysokozdvižného vozíku, byl zrovna na cestě domů. V tom na něj dva mladíci začali slovně útočit a urážet ho. Steve si to nenechal líbit. Strhla se bitka. Jeden z mladíků Steva udeřil tak silně, až odletěl a hlavou narazil na chodník. Náraz mu doslova rozdrtil čelní kost. Steve v tom okamžiku upadl do kómatu.

Jeho mozek začal okamžitě otékat. Lékaři mu při náročné operaci museli odebrat velkou část lebky. Byl ve vážném stavu. Jeho matku lékaři varovali, že má jen 15procentní šanci na přežití. Steve ale přežil, po dvou týdnech se probral z komatu a pozvolna se zotavuje. Zranění se ale neobešlo bez následků. Trpí častými záchvaty, má výpadky paměti, obtížně mluví a v troskách je i jeho dříve společenská a přátelská povaha.

Viníci útoku byli dopadeni záhy po incidentu. Trestu však podle všeho uniknou. Soud se jejich případem pro nedostatek důkazů přestal zabývat! Tento ‘verdikt’ soudu pobouřil Stevovu matku. “Náš chlapec tady chodí s půlkou hlavy. Tomu soud říká nedostatek hmatatelných důkazů?!” ptá se rozhořčeně Nina Gator (47). „Můj syn bude s následky žít už celý život. Nechápu, jak mohou útočníci zůstat nepotrestáni,“ dodává.

Týden poté, co se Steve probral z komatu, byl propuštěn domů. Zůstává u své matky, protože sám nemůže kvůli úrazu pracovat. “Je z něj úplně někdo jiný. Jeho bezprostřední osobnost je pryč. Ztratil sebevědomí,” popisuje syna Nina.

“Je tak zranitelný. Jeho mozek nechrání žádná kost, jenom kůže. Čeká na operaci, při níž mu lékaři chybějící plát lebky nahradí,” dodala.

Mandie Copley, Stevova teta, viní policie, kvůli jejíž práci má soud údajně málo důkazů. “Nikdo neudělal ani žádné fotky Stevových zranění. Přišli až téměř čtyři měsíce po incidentu,” řekla britském deníku Daily Mail Mandie. „Jsme znechuceni tím, jak s námi policie jedná. Ani nám neřekli, že přeložili místo konání soudu,“ dodala.

pavarotti ( 18. září 2009 06:10 )

Rodina by se mela v UK obratit na ministra spravedlnosti a pozadat o prosetreni soudniho prezkumu dotycneho soudu. Zda nebylo poruseno pravo stezovatelky poskozeneho syna. A to, co ti dva vyrustci udelaly by mely za to jit do vezeni na 400 let. Zmetkove nevychovani. Hnus a ohavny zlocin pachaji jen lide s narcistickymy sklony. A lide s oplostelym plastem. Tedy bez charakteru a nasledku cinu. Jaroslav Suchy z Canady .

luccie ( 13. září 2009 10:48 )

Jak vidno milý VYHULE z tvého příspěvku si reakci nepochopil Alespoň je zřejmé,že ty budeš "polistopadové" děťátko o to více je to smutné a především tě tatínek měl raději poslat do bodláků či WC Bohužel komu není shůry dáno v apatyce nekoupí a až zase přijdeš na nějakou,dle tvého obsahu v obalu lebky, vtipnou a přínosnou myšlenku,po návratu z putyky,nedus jí v sobě...tebe by to mohlo dostat CHLAPE

hani ( 13. září 2009 08:20 )

Bohuzel ten chlap jen kralik pro doktori - divat si jat zije clovek z takovym mozkem. A zatim mohou zamrazit nebo umertvit mozek i u normalniho cloveka. Jenom tak, podivat si. One dali chlapu druhy zivot a divat si co to je. Spatne ze nikdo ne bude potrestan. Mate v Cesku taky moc bandito z kteryma vse chteji spolupracevat - zabal-Paroubak a tupohlavy. Policie taky ne smi nic delat. Jenom divat si a smat. Dobre divadlo-cyrkus. Myslite ze zabak ma v svem mozku neco vic nez sex????????

derek ( 12. září 2009 20:37 )

A at se uzdraví a je štastnej , pořídí si rodinu ale osobně bych vzal kver a oba zastřelil at poznaji jak chutná spravedlnost

vinnetouvi ( 12. září 2009 19:07 )

Ty třeba nemáš krk počmáranej, ale duševně jsi zakrnělec.

Zobrazit celou diskusi