Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Grebeníček přiznal: Můj otec týral vězně!

Bývalý předseda konečně přiznal, že jeho otec týral vězně.
Bývalý předseda konečně přiznal, že jeho otec týral vězně.  (Autor: luh)
Autor: rvs, INT - 
11. září 2009
11:56

Bývalý předseda KSČM Miroslav Grebeníček konečně přiznal to, co se proslýchá už několik let - jeho otec, vyšetřovatel StB Alois Grebeníček brutálně týral politické vězně!

"Pokud jde o Uherské Hradiště, kde sloužil můj otec, tak jsem při studiu pramenů zjistil, že tam byla jistá skupina příslušníků StB, kteří se pokoušeli vyšetřovat prostřednictvím elektrického proudu. Tohle odsuzuji," řekl ve čtvrtek Grebeníček deníku MF Dnes na křtu své nové knihy.

"Pochopte, v červnu 1945 se otec vrátil z koncentračního tábora, kde si zkusil své. Když například zatýkali Karla Hubačku, který byl školený v boji zblízka, tak svůj výcvik naplno uplatnil. No a jak to má policista, který ho má zklidnit, udělat," omlouval násilí páchané na 'nepřátelích státu' Miroslav Grebeníček.


393390:gallery:true:true

Alois Grebeníček


Z vyprávění politických vězňů, kteří týrání bolševiků přežili, vypadá ale jednání Grebeníčkova otce úplně jinak. Bývalý politický vězeň Petr Vymyslický (78) vypráví, že se ‚Mlátičky' Grebeníčka v Uherském Hradišti báli snad všichni vězni. Jemu samotnému pravděpodobně právě Alois Grebeníček rozdrtil kopancem varle. Další vězni vyprávějí, že když byl 'v akci'dozorce Grebeníček, pokaždé tekla krev.

Grebeníček mladší odpovídal v minulosti na otázky týkající se svého otce velice vyhýbavě s tím, že nechce být jeho soudcem. Až dosud odmítal, přestože je sám vystudovaný historik, komentovat dokonce i komunistické zločiny v padesátých letech.

emilt ( 6. dubna 2012 17:31 )

Informace o Grebeníčkovi není pravdivá. Zdrojem nepravdivého tvrzení o údajném přiznání a nepravdivé informace, že A. Grebeníček zatýkal P. Hubačku je absolvent sovětské vojenské žurnalistiky, původně redaktor armádního deníku KSČ Obrana lidu Jan Gazdík, který nepravdivá tvrzení vyrobil a publikoval pro Roberta Čáusenského v MF Dnes. Na opakovanou výzvu Etické komise Syndikátu novinářů se Robert Čásenský vyhýbal předložit záznam údajného rozhovoru s M. Grebeníčkem a čásenský ani Jan Gazdík nebyli schopni Etiské komisi prokázat svá tvrzení o údajném obsahu rozhovoru s výmluvou, že prý nahrávku rozhovoru s M: Grebeníčkem, kterou pořizoval J. Gazdík, nemají. M. Grebeníček prostřednictvím ČTK oznámil, že Jan Gazdík zveřejnil namísto skutečného obsahu rozhovoru nepravdivá tvrzení. J. Gazdíka usvědčil následně i publicista Petr Zídek.

wojtylak ( 11. února 2012 18:53 )

 mlátil jenom nepřátele dělnické třídy takže pochvala a palec nahoru!

lipno ( 11. února 2012 14:05 )

Tímm, že zabili pokladníka kvůli penězům na motorku, kožené boty atd. Nesouhlasím s uzavřenými hranicemi

dedek987 ( 11. února 2012 10:50 )

Vážený, Mašíni nechtěli utéct za hranice, oni bojovali proto rudobolševické zvůli. To je to samé jak bojoval jejich otec za války proti německým okupantům, i když tady bal protektorát. Za války při odboji byli taky stříleni čeští policajti a nikdo se nad tím nepozastavuje.Takže si to ujasněte.

jakpep ( 13. září 2009 11:24 )

mohl by li kdokoli odejít tam kam chtěl z našeho komunistického ráje, nikdo by se nic nestalo, toť fanatičtí příznivci komunistů nedovedou pochopit ještě dnes, ne Mašíni, ale komunisté jsou zodpovědní za veškeré násilí a mrtvé,nakonec řada popravených komunistů mluví za vše

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa