Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ocelové lano nad silnicí skalpovalo auto!

Autor: žig - 
10. září 2009
13:42

Ocelové lano elektrického vedení napnuté metr nad silnicí uřízlo kapotu projíždějícího auta. Zázrakem nebyl nikdo zraněn. Jednalo se o úmysl?

Tahle nebezpečná past číhala na řidiče nedaleko křižovatky Na Mýtě mezi Policí nad Matují a Hronovem na Náchodsku. Jen zázrakem neskončila tragicky pro muže za volantem dodávkového vozu Volkswagen. Lano mu zkřížilo cestu v prvních patnácti minutách. Naštěstí jen poničilo vůz. Šofér vyvázl bez zranění.

Než řidič stačil s vozidlem zastavit, lano se zařízlo do kapoty auta, kterou téměř skalpovalo a navíc do pravého úhlu ohnulo značení. Na autě vznikla škoda za 60 tisíc korun.

Infografika nehody Infografika nehody | Blesk.cz

"Bylo velké štěstí, že místem neprojížděl třeba motorkář nebo cyklista, kterého by lano katapultovalo z vozovky," zhrozila se horšího následku Eva Prachařová z náchodské policie, která po nehodě začala pátrat, kdo a proč lano nad vozovku natáhl.

Nakonec zjistila, že na místě události opravovali dělníci sloup vedení vysokého napětí. "Po skončení jejich pracovní činnosti se na sloupu pravděpodobně uvolnilo lano, které se prověsilo až zhruba jeden metr nad vozovku. V tu dobu nebylo pod proudem. Další okolnosti včetně toho, kdo je za nehodu zodpovědný, policisté nadále zjišťují,“ uvedla policejní mluvčí.

 

wrunx ( 11. září 2009 05:49 )

řikali hliníkové ;-)

Zobrazit celou diskusi