Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Soud: Žena týrala dceru (9) své družky!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, rvs - 
9. září 2009
15:22

Ostravský soud řeší případ sedmadvacetileté Žaneta D., která podle obžaloby dlouhodobě a často pod vlivem drog týrala devítiletou dceru své družky. Za úmyslné týrání dítěte může být odsouzena na dva roky až osm let.

Žaneta D. dítě údajně bila železnou tyčí, kopala, topila ve vaně a pálila cigaretou. Obžalovaná před soudem vše popřela. Odmítá tvrzení obžaloby, že dítě týrala. Tvrdí, že dítě jen bila vařečkou po zadku.

"Vychovávala jsem. To děcko ale bylo drzé. Nosila poznámky. Lhala učitelkám a utíkala ze školy. Zakazovala jsem jí chodit ven, televizi a hraní her. Když to nepomohlo, dostala vařečkou. To bylo tak jednou za měsíc. Rozhodně ne každý den," hájila se dnes před soudem Žaneta D.

Policie a později i obžaloba dospěla k jinému názoru. Žena prý dítěti ubližovala především v noci, kdy jeho matka chodila do práce. "Měla dívenku bít pěstmi i různými předměty, kopat ji, šlapat po ní obutá, pálit ji cigaretou či topit," popsala týrání policejní mluvčí. Děsivé zacházení prý vyvrcholilo loni 1. prosince, kdy ji žena podle policie škrtila a napadla kovovou částí naběračky. Děvčátko poté skončilo se zraněním v nemocnici, z níž se nechtělo vrátit domů.

O několik měsíců později do případu vstoupila učitelka malé Gabriely Milada Mohrová. Všimla si modřin a podivně zakřiknutého chování školačky. Když se jí dívka s poměry v rodině svěřila, učitelka vše nahlásila policii. "Myslím si, že byla týraná," řekla učitelka. Ještě ten den, 20. března, školačku policisté ve spolupráci se sociálními pracovníky matce odebrali. Dívenka dostala opatrovníka, protože matka nehájila její práva.

Matka týrané holčičky připustila, že o násilí věděla. I podle obžaloby se útok 1. prosince, po němž dítě skončilo v nemocnici, odehrál odpoledne, kdy matka byla doma. Matka se dívku údajně snažila chránit. Agresivní družka ji ale odhodila stranou.

 

manolla1 ( 10. září 2009 17:32 )

potom s druhou... humusačkou!!

manolla1 ( 10. září 2009 08:32 )

Odporné uchylačky , jedna si nejdřív nechá udělat dítě ( takže nejen teplomilka -ale i podvodnice ), potom z druhou - debilní psychopatkou ( k-u-n-d-y chtivou ) - týrá svoje dítě....!!!! BOŽE, CO TO JSOU ZA "LIDI"..!! Na to není slov, opět mám po přečtení tohoto svinsva zkažený den! ....

sissy ( 9. září 2009 16:20 )

Nemam slov . . . Snad dostanou co proto, tady jde slitovani stranou.

boridoj ( 9. září 2009 15:49 )

Jakým právem ta bestie týrá a "vychovává" cizí dítě? Jak je možné, že to matka věděla a nezakročila? Takové mrchy by neměly mít děti, když se chtějí miliskovat tak ať se miliskují, ale nepřivádí na svět děti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání