A díky nim se Annie topila v penězích, které jí snímky vynášely. Nyní je americká fotografka v maléru. Pokud do dneška nesplatí půjčku 428 milionů korun, může přijít o autorská práva ke svým fotkám...

Fotogalerie
6 fotografií

Do finančních problémů se Leibovitz dostala postupně, když přestala splácet dluhy. Jedné designerské firmě nezaplatila zhruba milion korun za přestavbu domu, další miliony dluží stylistovi, který jí pomáhal při focení kampaně pro Disney Company před dvěma lety. Fotografka si začala půjčovat u newyorské finanční společnosti Art Capital Group. Ručila nemovitostmi a cenným fotografickým archivem. Pokud nyní nesplatí téměř půl miliardy korun, může o všechno přijít. Podle některých expertů by pro Leibovitz bylo nejlepší, kdyby vyhlásila bankrot.

Do povědomí veřejnosti se zapsala snímkem nahého Johna Lennona s Yoko Ono z roku 1980. Svlékla se pro ni i Demi Moore, když se ve vysokém stupni těhotenství nechala zvěčnit na titul časopisu. Leibovitz fotografovala i britskou královnu Alžbětu, současnou první dámu USA Michelle Obama a spoustu dalších. Spolupracovala s vyhlášenými časopisy jako Vanity Fair, Vogue nebo Rolling Stone. Podle listu The York Times má její fotografický archiv, který je nyní ve hře, hodnotu 890 milionů Kč. Tedy dvojnásobek toho, co dluží.