Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Obžaloba: Muž ubodal expřítelkyni dvěma noži!

Roman S. u sebe nosil kuchyňský nůž. Prý na obranu
Roman S. u sebe nosil kuchyňský nůž. Prý na obranu  (Autor: Vlaďka Hradská)
Autor: Vlaďka Hradská - 
1. září 2009
17:30

Z vraždy matky svých dětí se před krajským soudem zpovídá Roman S. (33) z Prachatic. Obžaloba jej viní z toho, že expřítelkyni (†20) zasadil několik ran nožem.

Když první nůž zlomil, došel si údajně do kuchyně pro jiný s ozubenou střenkou a dílo zkázy dokonal. Mladá žena zemřela v nemocnici.

Pětkrát souzený násilník včera odmítl vypovídat. „Lituji, že jsem děti připravil o mámu,“ uvedl už dříve. Před soudem popřel, že by ženu zranil ještě druhým nožem i to, že jí dříve vyhrožoval zabitím. Prý ji velice miloval a žárlil na ni.

Tragédie se odehrála za dveřmi pavlačového bytu letos 21. dubna po 7. hodině ráno. Roman S. zašel za bývalou družkou, aby se společně dohodli na předávání alimentů. Rozčílilo ho ale, když mu žena odmítla půjčit dceru. Děti mu nechtěla ani ukázat. Vnikl dovnitř a expřítelkyni, která mu bránila vejít do obýváku, zasadil v hádce několik ran kuchyňským nožem s 14 cm dlouhou čepelí do břicha a krku.

Pak nebožačku, která byla při vědomí, nechal na zemi a utekl na ubytovnu. Spolykal prášky, zapil je půllitrem vína a svůj hrůzný čin popsal po telefonu známému policistovi. Záchranáři ženu převezli ve vážném stavu do nemocnice, tam ale po několika hodinách zemřela. Násilníkovi hrozí až patnáctiletý pobyt za mřížemi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání