Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Brutální týrání chlapce (5): Trest za to, že vzal sourozencům kojeneckou láhev

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
30. srpna 2009
11:46

Otřesný případ brutálního týraní pětiletého chlapce z Ostravy řeší tamní policie. Z týrání je podezřelý přítel chlapcovy matky. Klouček musel hodiny klečet v koupelně nebo pod stolem. Muž mu také svazoval ruce a tvrdě ho bil.

Důvodem takového trestání byl údajně fakt, že chlapec vzal kojeneckou láhev svým sourozencům, řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Vše vyvrcholilo před několika dny, kdy chlapec údajně vzal opět láhev sourozencům a napil se z ní. "Muž jej měl uhodit do obličeje tak, že mu měl způsobit poranění, jež si vyžádalo lékařské ošetření," uvedla Holčáková.

Když pak vzal muž chlapce přeci jenom k lékaři, tvrdil, že chlapec v bytě upadl. Lékařka však při prohlídce zjistila na těle známky týrání a přivolala policisty. Dítě skončilo v nemocnici.

Čtyřiačtyřicetiletého muže ještě týž den zadrželi policisté a byl obviněn z týrání svěřené osoby. Vyšetřovatel navrhl vzetí obviněného do vazby.

Muž i chlapcova čtyřiadvacetiletá matka odmítli vypovídat. Výslech malého chlapce i jeho sestry se pak uskutečnil ve speciální výslechové místnosti.

V Ostravě vznikla tato místnost pro práci s dětskými svědky před několika lety jako první v kraji. Díky takzvanému domácímu prostředí není dítě stresováno úředním prostředím kanceláří. Výslech vede zkušený kriminalista. V některých případech se výslechu účastní i psycholog. "Sdělení malého svědka je zaznamenáváno technikou, aby nemusel být výslech provádět opakovaně a aby nedocházelo znovu k traumatizaci dítěte," vysvětlila mluvčí.
Výslechů se účastní soudce, státní zástupce, pracovník orgánu péče o dítě a podobně. "Dítě je však nevidí, díky speciální místnosti vedle výslechové místnosti, a není tedy rozptylováno či vystrašeno množstvím lidí," vysvětlila Holčáková.

Podle Holčákové hrozí pachateli trest vězení od šesti měsíců do tří let. Není ale vyloučena ani změna právní kvalifikace případu, pak by mohl jít do vězení až na osm let.

bigmen ( 30. srpna 2009 15:59 )

Přivázat na náměstí k pranýři a musel by ho "týrat" každý okolojdoucí

manolla1 ( 30. srpna 2009 14:19 )

Souhlasím s Vámi! zavřít oba dva - jak "pizdu matku" - tak i toho hnusnýho odpornýho zmetka! Místo žrádla - bití a studenou sprchu - na jejich debilní mozky!!!

bobina ( 30. srpna 2009 12:51 )

co je to za hyenu,když dopustí,aby mu cizí chlap tak ubližoval! Oba je vykastrovat,dítě jim sebrat a oba dva je předhodit na mnoho let těm,kteří si s nimi bude krátit dlouhou chvíli v arestu! Nechala bych je pomalu chcípat,nic jiného si ani jeden nezaslouží! Matku bych odsoudila ještě víc! Za to,že chrápe s takovým zvířátkem trpí nevinné dítě,které se nemůže bránit a ani jí to nikdy nemůže vrátit!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání