Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prezident Václav Klaus: Úsporným žárovkám nevěřím!

Klaus dostal klasickou žárovku
Klaus dostal klasickou žárovku  (Autor: ČTK)
Autor: kb - 
29. srpna 2009
05:16

Nejen proti oteplování a kůrovci, ale i proti úsporným žárovkám bojuje prezident Václav Klaus! „To je hloupost, když vám někdo diktuje, co si koupit!“ rozčiloval se včera nad nařízením EU stáhnout z prodeje klasické žárovky.

Klaus sám si prý udělá zásobu „starých dobrých edisonovských žárovek“ do konce života. Úsporným žárovkám totiž Klaus vůbec nevěří. „Já si vůbec nejsem jist, zda tyto žárovky jsou úsporné,“ řekl včera při uvedení své nové a opět kontroverzní knihy Modrá planeta v ohrožení. Není v tom sám. Žárovky z pultů obchodů mízí rychleji než kdy předtím! Čtěte!

martinasa ( 29. srpna 2009 20:49 )

To teda ušetříte, když od té doby, co máme v chodbě úspornou žárovku vůbec nezhasínáme a celou noc nám svítí

mandat ( 29. srpna 2009 19:16 )

Ted se uz nekolikrat ozvalo par expertu,ze usporne zarovky jsou skodlive.Kazi oci,podporuji rakovinu a jeste dalsi negativni vlivy....mozna,ze se dockame,ze budou asi zase nejake nove zarovky...bude jeste sranda!!!!!!

ines ( 29. srpna 2009 19:02 )

delaji statni byznys na kterem si vydelavaji a jak to byva obcas prijde krach a cesku je uz krucek ke krachu,tak si rikam lidi ! uz nenosite klice v kapse? evropska unie tam nam jasne rikali ,ze pokud do ni vstoupime budeme muset poslouchat a tahnout to s nimi a podle jejich pravidel ,ale lide to nevnimali a chteli euro do kapes a bohuzel ceske euro je v nedohledu.zarovky? kdyby ty uspornejsi byli levnejsi aspon o 40% mene nez ty nase obycejne na ktere jsme zvykli ,tak kazdy si koupi tu uspornejsi uz jen proto ze bude levnejsi a to u nas cechu vyhrava ,co je levne to je dobre.

raziel ( 29. srpna 2009 17:10 )

Nejde už reagovat níže, takže reaguji tady - no hele s těma autama, tam se mi to právě nelíbí. Koukám do světlometu a tam jsou naskládané prašivé ledky. Dobře, je to o spotřebě, ale mě osobně přijdou nejlepší xenony. Sice se dlouho nažhavují, ale mají krásné bílé světlo, které opět nic nenahradí a je to poměrně luxus. Nevim, kdybych si koupil auto za pár mega, chci tam mít xenony a ne ledky. Člověk, co si takové auto koupí, moc spotřebu neřeší. A halogenka na kole je celkem blbost, to neříkám, tam je LED lepší. Já jsem zkrátka proti tomu, aby mi někdo nařídil, že si tu halogenku nebo edisonku nesmím koupit. Když budu chtít svítit na kole jen 8h místo 100h, je to čistě moje věc, nikoho jiného.

drobek ( 29. srpna 2009 17:06 )

Denní světlo je taky jiné než z klasické žárovky,to je otázka zvyku,je pravda,že vysocesvítivé ledky jsou pořád ve vývoji,pro bateriové přístroje už nenahraditelné.Např s 0,5W ledkou na bicyklu svítím na 2AA 100hodin,s klasickou halogenkou s bídou 6-8h.Všimni si luxusní auta,s led osvětlením,je to daleko efektnější a víc viditelné než halogen,o úspoře a životnosti nemluvě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa