Tahle koláž by byla vtipná, i kdyby nebyl znám její vzor, tedy originální slavná fotka mírotvorce. Je dostatečně iracionální i dostatečně provokativní, abych šel a koupil si tenhle časopis, který jsem dlouho považoval za květnatě přemoudřelý. Časopis, který je ve své podstatě bulvární, ale při vyslovení slova bulvár dostane většina redakce kopřivku.

Paroubek je prostě dobrý terč nejen pro vrhače vajec. Fakt, že má tělo zhuleného novináře dává věci nový, nečekaný rozměr. Použiji-li anglikanismu, Paroubek a FXD jsou teď tak trochu joint. (Čtěte také: Svatební reality show: Jiří X. Doležal si bere krásnou Alex)

Dejme šanci míru, ale nezapomínejme na vesmír a takhle montáž má inspirační zdroj právě v něm. Je jako chůze labyrintem zprostředka: Nejdřív je nápad a pak až jeho výklad.

Politici se v době, kdy každý říká v podstatě totéž, zákonitě dostávají do jediné role, která čtenáře zajímá: Do role klaunů. Politická scéna se stává manéží a voliči obecenstvem s balónky a cukrovou vatou.

Média se měla už dávno přestat dělit na tzv. seriózní a tzv. bulvární. Jediné dělení, která má smysl je kategorie úspěšní a neúspěšní. Vše nasvědčuje tomu, že se nový Reflex dnešní titulní stranou zařadil do první kategorie.

Tahle vypečená titulní strana se prostě povedla a čím víc budou potrefení protestovat, tím líp. Tohle není laciný Rath s knírkem, tohle je vesmírný ukazováček osvíceně namířený k východu z mudrlantského mediálního labyrintu.