Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž v USA neukázal jízdenku, policista ho zabil taserem!

taser
taser  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, pes - 
28. srpna 2009
10:35

V Los Angeles zemřel muž poté, co jej policista třikrát zasáhl elektrickým paralyzérem ve stanici metra. S odvoláním na úřad šerifa o tom informovala agentura AP.

Paralyzér, neboli taser, omračuje pomocí silného elektrického výboje a podle odborníků skrývá mnohá rizika. U některých lidí totiž může vyvolat srdeční arytmii, někdy dokonce infarkt.

Policista údajně ve středu večer oslovil muže v losangelské stanici metra, jemuž chtěl zkontrolovat jízdenku. Dotyčný nereagoval na výzvy policisty o předložení jízdenky a když jej strážce zákona chytil za ruku, aby jej legitimoval, muž do něho začal vrážet svým tělem. Policista muže dvakrát zasáhl taserem, aby ho zpacifikoval, když se muž zvedl ze země, zasáhl jej ještě jednou, což se ukázalo jako smrtelné.

Podle organizace Amnesty International zemřelo v USA v posledních letech přes 350 lidí po zásahu taserem. Nejméně u 50 z těchto případů našli lékaři přímou spojitost mezi taserovým šokem a smrtí. OSN před časem označila používání elektrických paralyzérů za formu mučení.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

simeon ( 28. srpna 2009 12:06 )

ať jim vrátí bouchačky.... tyhle elektrošoky zabijou řádově míň amíků než dřív... a to je škoda

Zobrazit celou diskusi