Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pašeráci převáželi 5 kg kokainu ve volatech krůt

Krůta - ilustr. foto
Krůta - ilustr. foto  (Autor: Famous)
Autor: jos, Famous - 
27. srpna 2009
10:20

Dvě krůty zmrzačili pašeráci drog z Peru zbytečně. Do volat zvířat zašili pět kilogramů kokainu a doufali, že policie bizarní skrýš nenajde...

Detektivové jsou sice zvyklí, že si pašeráci cpou drogy do všech možných dutin vlastního těla, ale u živých zvířat se zatím s ničím podobným nesetkali.

Objev z Peru protidrogové specialisty překvapil a ohromil. Vlastně k objevení kokainu přispěla náhoda. Vycpané krůty totiž na sebe upozornily na poslední chvíli. Mezi ostatními ptáky v kleci na první pohled nijak nevynikaly, až při podrobnějším pozorování je prozradilo nepřirozeně vycpané vole.

Případ se odehrál v peruánském státě San Martin poblíž města Tarapoto, kde policie po avízu od informátora zastavila autobus Turismo Ejecutivo SRL. Jenže nenalezla při prohlídce nic. Tedy vyjma krůt v kleci. Na poslední chvíli si pak muži zákona všimli, že dvě krůty jsou vycpané.

„Pozvedli těm ptákům pírka na voleti a spatřili ručně šité jizvy,“ uvedl šéf protidrogové policie z Tarapota Otero Gonzalez. Veterinář pak vyňal z volete jedné krůty jedenáct oválných kapslí s 1,9 kilogramu kokainu a sedmnáct kapslí s 2,9 kilogramu kokainu z té druhé. „Ptáci zákrok přežili,“ dodal Gonzalez podle britské televize Sky.

Zobrazit celou diskusi