„Umělci z Prahy zvraceli v autobuse, kouřili marjánku a ničili zařízení,“ svěřil Blesk.cz jeden z očitých svědků. „Nikdy jsem nic podobného nezažil,“ tvrdí Vladimír Novák z brněnské dopravní firmy Dopaz, která Mig 21 na Balkán vezla.

Pro řidiče autobusu byla cesta do rumunského Banátu zhmotněná noční můra. Pět podroušených muzikantů včetně Macháčka zřejmě z obavy, aby náhodou nevystřízlivěli, pokuřovali podle svědků přímo v autobuse trávu. Vyžadovali časté zastávky, aby ulevili močovým měchýřům, a muže za volantem častovali vulgárními výrazy. Pak dokonce znečistili podlahu zvratky.

Jirko, dávej si na svůj život pozor!
Autor: Koláž - Blesk.cz

„Nejhorší bylo, když si Jiří Macháček vlezl na střechu autobusu a chtěl prokopnout okénko ve střeše,“ přiblížil zoufalou situaci na dálkové jízdě brněnské firmy Dopaz jeden z cestujících. Jirka Macháček se prostě do své zatím poslední filmové role s názvem Nestyda dokonale vžil.

Fotogalerie
1 fotografie

Vladimír Novák ze zájezdové dopravy, jehož řidiči Mig 21 vezli, pracuje v branži čtyřicet let, ale něco takového nepamatuje. „Řidiči mi posílali zoufalé esemesky, ale pomoci jsem jim neuměl. Snažil jsem se je chlácholit,“ prozradil Novák. „Dostával jsem od známých různé rady, jako vysadit skupinu mezi poli a nechat je dojet taxíkem a podobně. Jenže s opilci je neradno se hádat, tak jsme je nakonec dovezli podle smlouvy. Čekám, že všechny škody uhradí,“ dodal Vladimír Novák. V autobuse jsou utrhané lišty, urvané kryty na kola, propálené sedadlo a samozřejmě pozvracená podlaha. Řidič vynesl pytel odpadků, které skupina nechala na zemi.

Produkční skupiny Mig 21 Martina Nasliová toho o cestě do Rumunska mnoho nevěděla. „Doneslo se ke mně, že Jirka vylezl na střechu autobusu. Udělal to jen z radosti, že dobře dojel,“ snažila se Blesk.cz vysvětlit Macháčkův incident…