Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Novodobí chalupáři: Jak chalupaří česká smetánka?

Fotografie
25. srpna 2009 | 19:16

Chalupaření a chataření je pro Čechy národním sportem, byť neoficiálním. Češi jsou v této víkendové aktivitě přeborníky již od dob hluboké totality. Není ovšem chalupa jako chalupa. Někdo se spokojí s kadibudkou, jiný potřebuje všechen luxus. Aneb jak chataří česká smetánka?

Miliardář Petr Kellner si v lokalitě Jizerka v Jizerských horách koupil a nechal zrenovovat chalupu. K bývalému předsedovi předlistopadové vlády Vladimíru Štrougalovi, který má zde také svou chalupu, tak místním přibyla další atrakce. Kellner při osídlení Jizerky vůbec nešetřil. Hned vedle dovolenkového sídla si nechal postavit heliport, který však může používat také horská služba, a zaplatil také opravu příjezdových cest. Informovala o tom MF Dnes.

385038:gallery:true:true

Marek Dalík
Když není v Toskánsku, je ve Špindlerově Mlýně. Jako ostatně všichni 'hlavouni' z české politiky, tak to alespoň naznačil jeho přítel Mirek Topolánek, když na tiskovce vyúčtovával svou italskou dovolenou. Marek Dalík si byt v luxusní rezidenci pořídil před dvěma lety.

385040:gallery:true:true

Lucie Talmanová
Chatu s 27hektarovým pozemkem na Kutnohorsku získala v dědictví po své tetě Jarmila, která zemřela před několika týdny. Talmanová místo aby projevila vděk alespoň svou účastí na pohřbu, raději odjela se svým milencem Topolánkem na dovolenou do Toskánska.

385036:gallery:true:true

Jiří Paroubek
Jeho chatu v Horním Maxově proslavil dnes již kultovní trenýrkový výjev z okna, když tehdejší Paroubkova manželka Zuzana fotografům zamávala manželovým spodním prádlem. Po jejich rozvodu to byl zřejmě právě Jiří Paroubek, který chalupu i s rozsáhlými pozemky od Zuzany koupil. Blesku to před časem potvrdil zdroj přímo z Lidového domu.

385039:gallery:true:true

Jan Fischer
Šéf dočasné úřednické vlády Jan Fischer si jezdívá odpočinout do Čakovic. Přízemní domek se dvěma okny, miniaturní zahrádkou s pumpou a uschlým adventním věncem na dveřích zde vlastní už od 80. let.

385037:gallery:true:true

Autor: šim
Video se připravuje ...