Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Exekuce v Chomutově: Na dlužníky posílají komando

Autor: Helena Lacinová - 
25. srpna 2009
17:17

Chomutovská radnice vymyslela nový bič na neplatiče. Namísto soudních exekutorů zřídila vlastní vymáhací útvar, který za asistence městské policie a zámečníka v úterý poprvé vyrazil přímo do bytů dlužníků. Kdo má u města dluhy, tomu zabavili televizi nebo počítač.

Radniční komando v černých tričkách s nápisem Správce daně po návštěvě prvních dlužníků mezi prvními navštívilo byt Evžena Bílého. „Dneska jsem to chtěl jít zaplatit, čekám na peníze. Dřív jsem neměl z čeho,“ hájil se otec rodiny (37), který si chce jít na postup radnice stěžovat. „Děti se vylekaly,“ argumentoval. Dlužil prý jen poplatky za odpad ve výši kolem osmi set korun.



Kromě návštěv bytů dlužníků má město v plánu vyhledávat dlužníky i jinde. Komando bude čekat třeba před hernami. Radnice proto posílila odbor ekonomiky třemi fyzicky zdatnými zaměstnanci, kteří jsou schopni takovou, téměř detektivní práci v terénu provádět.

Boj s dlužníky a nepřizpůsobivými odmítá město vzdát, i když proti chomutovskému radikálnímu postupu se postavil ministr pro lidská práva Michael Kocáb a sjednaní exekutoři další exekuce radši vzdali.

kefudka ( 31. srpna 2009 12:18 )

Pokud dlužníci nejsou schopny se domluvit na splátkovém kalendáři a jednat o své tíživé situaci , tak s komandem souhlasím.

blbostzabiji ( 26. srpna 2009 22:29 )

Hahahahahahaha............ČR se ničemu nediví, ČR si přeje, ať se tam odstěhujete všichni a oje*áváte konečně zase někoho jiného ..............ale s těmi dávkami - sociální hmotnou nouzí jsi mě pobavil, kofolo.Pak to naperete do automatů, za chlast a číga, na žrádlo si načorujete nebo pošlete na čorku haranty. Nájem neplatíte, vy totiž nemusíte. Jdi do pr*ele, ty negramoto.

pavarotti ( 26. srpna 2009 04:37 )

Pani primatorka mesta Chomutova necti soudni rozhodnuti a soudamy jeste pohrda, presto ze soud tyto jeji neopravnene exekuce zakazal a rohodl tak ze zabevene davky z exekuci museji byt doticnim zpet vyplaceny. Vite pani primatorka Rapkova, by mela skoncit za mrizemi za pohrdani soudamy a dotycni vykonavatele najaty prave Rapkovou totez a tou vyskou pokutou za neopravneni zasahu do osobnostnich prav a zasahu do listiny zakladnich prav a svobod. Tady v Canade by si to pani Rapkova nedovolila a toz toho duvodu, ze by skoncila v kriminalu za pohrdani soudem. Tak si vyskakuje v CR a soudy nezakone obchazi a protoze je pred volbamy predcasnymi do Parlamentu CR tak si timto jednanim nezakonym sbyra volicske hlasy. Nicmene jsem tohoto razneho nazoru aby byla primatorka mesta Chomutova pani Rapkova odsouzena k 5 letemu odneti svobody za pohrdani soudem a tatake by ji mela za pohrdani ulozena pokuta ve vyssi 200.000,- KC, je to ona, ktera chce po neprizbusobivych obcanech vynucovat zakony dodavam ze nezakonym postupem a jeho obchazenim, coz je zavrzenihodneho zretele tak by mela tez nest odpovednost jako ti neprizpusobyvi obcany v Chomutove. Pro ni plati stejne zakony jako pro kazdeho z nas. A te se potom CR nedivy, ze Romove prchaji do zemich vyspelejsich, kdyz je CR braneno k sluzbam verejnym a take jim neni umozneno se domahat svych lidskych prav a svobod v CR. Opetne totiz hrozi CR zavedenim vis nejen Kanadou, ktera tak ucinila jiz v cervenci ale i dalsich zemich do kterych budou Romove prchat. Tak at potom vsichni dekuji pani Rapkove, primatorce mesta Chomutova kterou Vlada CR nechava tuto prapodivnou arogantni zamindrakovanou damu Rapkovou obchazet zakony a zachazet za hranice. Rozhodl jsem se na jeji osobu z techto duvodu podat trestni oznameni prostrednictvi ceskeho generalniho konzulatu zde v Canade za to, ze v CR pohrda ceskymy soudamy a nezakone vymaha prostrednistvim svych najatych exekutoru davky ze socialni hmotne nouze. S pozdravem Jaroslav Suchy z Canady.

gevi ( 25. srpna 2009 20:33 )

Zdá se mi, že Blesk zvolil pejorativní slovo zavánějící gangsterskými metodami. Žádné komando, ale správce daně. Sice to není systémové řešení, ale lepší málo, nežli nic. V současné době je komlexní řešení problému těchto neplatičů neřešitelný.

vytrznice ( 25. srpna 2009 19:49 )

přesně tak na krku zlato, doma televize i proud načerno a my za ně budem platit donekonečna??? Fandím starostce....at jim seberou dávky, které i tak berou zbytečně, na chlast, herny a cigára mají

Zobrazit celou diskusi