Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vozíčkář ujel 200 kilometrů za svou láskou, ta ho odmítla

Invalidní vozík
Invalidní vozík  (Autor: ilustrační foto)
Autor: Famous - 
25. srpna 2009
14:10

Co je horší než neopětovaná láska? Neopětovaná láska po heroickém výkonu dokazujícím hloubku citů. A sedmašedesátiletého důchodce z Německa stála neopětovaná láska málem život. Připoután na vozíček se rozhodl dojet za svou milovanou 200 kilometrů.

Celou vzdálenost přitom překonal poháněním kol svého vozíku rukama. Jenže když se k milované dostavil, dala mu košem. Nakonec ho zdrceného nalezli v poli s kukuřicí.

Ze svého domova v Mindenu v Severním Porýní-Vestfálsku čtyři dny putoval na vozíčku do Saska-Anhaltska, kde jeho milovaná žila. Jenže po odmítnutí žádosti o ruku muž ztratil sílu na návrat zpět domů a svůj „dopravní prostředek zaparkoval“ v poli s kukuřicí. Policii, která ho pak zachraňovala, údajně svěřil, že nejprve neměl kvůli zhrzeným citům chuť na jídlo, ale po cestě mu došla energie. Nakonec se chtěl najíst alespoň kukuřice, ale když slezl z vozíku, stal se obětí vlastní pasti. Zpět už se totiž nevyšplhal.

„Co z tohoto příběhu činí ještě větší komedii a dokonce ještě větší tragedii, je fakt, že ta kukuřice, kterou chtěl jíst, nebyla jedlá. Byla to kukuřice určená k siláži,“ uvedl mluvčí Guido Koch z dolnosaské policejní stanice v Celle pro deník Der Spiegel.

Poté, co se najedl, odmítl senior odvoz domů a tvrdil, že zbytek cesty domů zvládne sám. „Musí mít neskutečně silnou horní polovinu těla,“ dodal Koch.

Zobrazit celou diskusi