Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Itálie vzhůru nohama: Muž vyhrál 3,74 miliardy!

Archív
Archív  (Autor: Archív)
Autor: INT, han - 
25. srpna 2009
06:58

Může se cítit jako hollywoodská star, ale možná by raději zůstal v anonymitě. Zraky na něj upírá nyní celý svět. Italský dělník Ugo Verni (47) je podle všeho výhercem rekordního jackpotu ve výši 3,74 miliardy korun. On se ale k pohádkovému bohatství zatím nepřiznal.

Ugo je starý mládenec a žije ve vesničce Bagnone, která čítá dva tisíce místních. Když se zdejší obyvatelé dozvěděli, že šťastným výhercem je někdo od nich, okamžitě začali v neděli slavit. A Ugo s nimi.

Padlo na něj podezření, že právě on vyhrál astronomickou sumu, když začal vykřikovat, že on je ten výherce. Pak si to ale rozmyslel a vše popíral. „Kdybych to byl já, myslíte, že bych tu s vámi slavil?“ bránil se. Nakonec ho prý prozradil šibalský úsměv a majitel baru, v němž Ugo vsadil vítězný tiket. Zaplatil za něj 55 korun. Také podle listu La Stampa sedí na Uga popis výherce.

Po losování vítězných čísel prý zavolal do baru, za uchem měl tiket a pozměněným hlasem poděkoval za výhru. Na její vyzvednutí má vítěz 90 dnů.

Vesnici začali od pondělí obléhat turisté z celé Evropy. A Ugo je na roztrhání, každý s ním chce mluvit. Začínal jako zedník, poté pracoval v lese. V poslední době se topil v takových dluzích, že mu odpojili elektřinu i plyn. Nyní má možná po starostech. Pokud by byl Ugo oním šťastlivcem, záleží na tom, jak se s nečekanou situací vyrovná. Podle psychologů může totiž tak obrovská výhra znamenat velkou zátěž.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi