Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šílenec ve vlaku pořezal několik cestujících!

nůž
nůž  (Autor: Blesk - Miroslav Homola, ilustrační foto)
Autor: krč - 
24. srpna 2009
20:55

AKTUALIZOVÁNO: Šílený muž vrazil v pondělí odpoledne do kupé mezinárodního rychlíku Košičan a chtěl pozabíjet Slováky, které v něm jeli. Tři z nich pořezal. Ti se však nedali a dokázali ho zpacifikovat.

„Nejdřív nám říkal, že nás řízne, tak jsme se zamkli v kupé, ale průvodčí ho pustil dovnitř. Vtrhl na nás. Připadal mi jako kdyby měl v sobě drogy,“ vzpomínal na horké chvilky jeden z napadených z cestujících. Zachránil ho kamarád, který ránu, která směřovala na něho zachytil holou rukou.

V Pardubicích si opilého muže, který vykřikoval, že je z Interpolu, vyzvedla z vlaku policie. I on při útoku utrpěl zranění a putoval do nemocnice. „Ještě nevíme kdo na koho zaútočil. Tři muži byli zranění lehce na rukách. Probíhají jejich výslechy. Údajný útočník je v nemocnici. Bylo mu v dechu naměřeno dvě promile alkoholu,“ řekla Markéta Janovská z pardubické policie.

Podle našich informací by se mělo jednat o občanského zaměstnance policie. Což jsou například vrátní. Lidé z vlaku tvrdili, že muž popíjel celou cestu slivovici. Proč napadl Slováky zatím není jasné.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání