Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Ničivé požáry v Řecku: Jeden prý založil zhrzený manžel

Akropoli dusí mračna dýmu.
Akropoli dusí mračna dýmu.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK, vk - 
25. srpna 2009
05:49

Chtěl se zbavit manželky, tak ji polil hořlavou látkou a zapálil. Jeden z požárů u Atén podle řecké policie zřejmě založil zhrzený Albánec (41), který chtěl zabít svoji ženu (27). Lékaři ženu zachránili v jedné z aténských nemocnic. Albánec se snažil policii ujet v autě, ale muži zákona ho dopadli.

Stovky řeckých hasičů za podpory letounů z několika evropských zemí se už od pátku marně pokoušejí zdolat požáry, které zuří v oblasti Atén. Tisíce obyvatel musely opustit své domovy ohrožované plameny. Aténský požár začal severně od marathonské roviny a dosáhl k hoře Penteli na severním okraji metropole.

Muzeum Marathonu uvedlo, že plameny byly v jednu chvíli vzdáleny od budovy pouhých 50 metrů. S ohněm bojuje dvacítka letadel a vrtulníků, k nimž se připojila letadla z Francie, Itálie, Kypru a z Rakouska. Na zemi s živlem zápolí více než 2000 hasičů, vojáků a dobrovolníků. Zatím nejsou žádné zprávy o úmrtí nebo těžkém zranění. V souvislosti s požáry se na české velvyslanectví v Řecku s žádostí o pomoc zatím Češi neobrátili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání